Ce rute ocolitoare pot folosi șoferii spre Constanța. Alternative pentru cei care vor să evite autostrada A2

Autor: Bianca Vidoi

Rute ocolitoare Autostrada Soarelui

Sursa: Unsplash

Drumul către mare devine tot mai aglomerat pe zi ce trece, iar șoferii încep să caute rute ocolitoare pentru a ajunge în Constanța.

Ne aflăm în plin sezon estival, iar românii ce și-au organizat un concediu la malul mării încep să caute rute ocolitoare pentru a ajunge la Constanța, astfel încât să evite aglomerația de pe autostrada A2. Iată care sunt cele mai bune variante pentru șoferii ce vor să ajungă la mare fără să fie nevoiți să meargă pe celebra Autostradă a Soarelui.

Ce rute ocolitoare către Constanța au șoferii care vor să evite A2

În urmă cu doar o săptămână, Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că se circulă în coloană pe sensul spre Constanța, cu o medie de 40 auto/minut. Aceste informații i-au îngrijorat pe românii ce trebuie să meargă la mare, dar nu vor să stea ore în șir în aglomerație, motiv pentru care au început să caute rute ocolitoare pentru autostrada A2.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a oferit mai multe rute ocolitoare pentru românii ce își doresc să evite Autostrada Soarelui, prin intermediul cărora să fluidizeze circulația pe autostrada A2, dar și pentru a veni în

ajutorul șoferilor fără răbdare. Iată care sunt variantele puse la dispoziție de Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Citește și: Dan Negru, iritat de panourile publicitare pe de Autostrada Soarelui: „Drumul către succes și drumul către eșec arată la fel”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

- A2 Bucureşti – Drajna – DN 21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa (sau, în cazul în care este afectată fluenţatraficului pe Autostrada Soarelui, DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu-Gară – DN3A Lehliu-Gară – Drajna- DN21 Drajna – Slobozia- DN2A Slobozia – Hârşova –Constanţa);

- DN 2 Bucureşti – Urziceni- DN2A Urziceni – Slobozia– Hârşova – Constanţa;

- A2 Bucureşti – Drajna – DN 21 Drajna – Călăraşi – DN3 Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa (sau A2 Bucureşti – Lehliu-Gară

- DN3 Lehliu-Gară – Călăraşi – Ostrov (traversarecu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa, potrivit ziuaconstanta.ro.

Cât dau bucureștenii pentru a merge la Constanța cu trenul?

Deși românii aleg adesea să circule cu mașina până în Constanța pentru a se asigura că au parte de condiții mai bune decât cele oferite în trenurile din România, trenul face în medie 2 ore și 20 de minute până la mare.

Un bucureștean ce decide să meargă cu Trenurile Soarelui până în Constanța trebuie să plătească 77 de lei de persoană pentru clasa I și 114 lei de persoană pentru clasa a II-a.

Elevii ce își doresc să meargă la mare cu trenul vor beneficia de gratuitate, iar studenții de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. Reduceri speciale primesc și oamenii ce cumpără bilet dus-întors, dar și cei ce cumpără biletele de tren cu cel puțin trei săptămâni înainte.

Prima categorie va beneficia de o reducere de 10%, în timp ce a doua categorie va primi o reducere de 7%.

Pe parcursul sezonului estival vor fi puse la dispoziție:

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor, potrivit cfrcalatori.ro.