Ce s-a descoperit la autopsia tânărului de 32 de ani care s-a stins din viață după s-a prezentat la Spitalul Municipal Urziceni cu dureri în piept

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 02 mai 2024, 06:00

S-a efectuat autopsia în cazul tânărului care a decedat după ce a fost tratat la spitalul din Urziceni

Sursa: Facebook; freepik

Luni dimineață, pe 31 iulie, tânărul s-a prezentat la spitalul din Urziceni, cu dureri mari în piept. Acolo, conform spuselor familiei, bărbatul ar fi fost îngrijit superficial și trimis, în aceeași zi, înapoi acasă, în Fierbinții de Jos, unde și-a găsit sfărșitul.

În aceeași zi, la aceeași unitate medicală, o femeie a fost data afară din camera de gardă, iar la ieșirea din incinta spitalului, aceasta a născut pe trotuar, chiar în fața porții.

Citește și: Motivul revoltător pentru care o femeie din Urziceni a născut pe trotuar și nu a fost primită în spital: „A fost dată afară”

Cadavrul tânărului de 32 de ani a fost investigat de medicii legiști

Familia bărbatului a apelat la numărul de urgență 112, prin care a alertat poliția despre decesul subit al tânărului, după tratamentele de la spitalul din Urziceni.

„La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 32 de ani din localitatea Fierbinții de Jos a decedat în locuința sa”, potrivit comunicatului Poliției Ialomița.

În urma sesizării, s-au prezentat, la fața locului, atât poliția, cât și un echipaj de paramedici care au constatat decesul tânărului. Ulterior, poliția ialomițeană a demarat o anchetă în acest sens, iar trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomița, unde a fost supus autopsiei.

După spusele managerului spitalului Urziceni, pacientul a stat două ore sub observația medicului care l-a preluat în seara aceea.

În acest timp, tânărului i s-a efectuat și o electrocardiogramă.

După cele două ore bărbatul a afirmat că se simte bine și că vrea să se ducă acasă. Înainte de a pleca, doctorul de gardă i-a recomandat pacientului să efectueze un consult cardiologic amănunțit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Polițiștii din Urziceni au desfășurat, în cursul zilei de luni, audieri la Spitalul Municipal, concentrându-se asupra tuturor persoanelor care au intrat în contact cu tânărul în vârstă de 32 de ani. În paralel, au fost ridicate mai multe probe, inclusiv înscrisuri medicale și înregistrări surprinse de camerele de supraveghere.

Aceste elemente, esențiale pentru anchetă, vor fi integrate în dosar, alături de investigația privind cauza morții. Urmează ca procurorii să analizeze toate datele pentru a decide dacă vor face acuzații pentru infracțiuni de neglijență în serviciu și ucidere din culpă.

Citește și: Ce sancțiuni au fost luate în cazul Spitalului din Urziceni, unde o tânără a născut pe trotuar, chiar în fața instituției

Ce a declarat ministrul Sănătății despre cazul tânărului tratat la Spitalul Municipal Urziceni

Alexandru Rafila susține că la respective unitate sanitară, se desfășoară investigații amănunțite, unde se cercetează dacă îngrijirile de la spitalul din Urziceni au avut o legătură direct cu cauza decesului bărbatului.

„Da, am auzit de acest al doilea caz. Oricum, acolo se desfășoară nu numai o investigație din partea Inspecției Sanitare de Stat, se desfășoară și o investigaţie din partea poliţiei şi în momentul în care vom avea mai multe informaţii…

Cred că aici are şi o componentă foarte importantă de medicină legală, pentru că un astfel de deces necesită o investigație de medicină legală care să precizeze cauzele decesului şi dacă există legătură de cauzalitate între prezentarea în cursul serii la acest spital şi cauza reală a acestui deces”, a declarat Alexandru Rafila, conform News.ro.

De asemenea, ministrul afirmă faptul că personalul medical ar fi putut acorda o mai mare importanță acestui caz.

„Chiar dacă nu exista, şi exista, suspiciune legată de starea lui, în niciun caz nu trebuia să-l trimită acasă. Există Spitalul de Urgenţă Judeţean unde el chiar trebuia trimis”, a mai susținut ministrul Sănătății.

Citește și: Alexandru Rafila a criticat dur cazul femeii care a născut în fața Spitalului Urziceni: "Este o situație incredibilă"