Ce s-a întâmplat cu doctorița care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra a murit de durere

Author: Laura Macovei
Actualizat: 02 sep 2023, 18:03

Ce s-a întâmplat cu doctorița care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra a murit de durere

Sursa: arhivă

Medicul Mariana Pitrop este cea care era de gardă în noaptea în care Alexandra a murit de dureri în timp ce aștepta să fie chiuretată.

Vineri, procurorii din Suceava, au interogat-o pe Mariana Pitrop, medicul care a fost de gardă în timpul internării Alexandrei Ivanov la Maternitatea din Botoșani.

Mariana Pitrop era angajată pe Secția de Obstetrică și Ginecologie 1 a Spitalului Județean de Urgență „Mavromat” și a fost supusă interogării timp de șase ore la sediul Parchetului din Suceava.

Ce s-a întâmplat cu medicul care a fost de gardă în noaptea în care a murit Alexandra 

Tot vineri, procurorii au desfășurat percheziții la cabinetul și locuința doctoriței. 

Doctorița a fost victima furiei mulțimii, care a scris pe cabinetul ei „Nu am aer” și „Alexandra”. 

Medicul de gardă în ultima noapte a Alexandrei Ivanov a fost suspendată pentru o perioadă de 90 de zile, potrivit unei decizii luate de conducerea anterioară a Spitalului Județean Mavromati.

Citește și: Familia Alexandrei, gravida care s-a stins pe patul de spital, este copleșită de suferință. ,,Ce poţi să-i spui unui copil când îţi spune că îi e dor de mama?"

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Aceasta a depus o contestație la Tribunal împotriva acestei decizii de suspendare din funcție.

Poliția a inițiat o anchetă penală pentru ucidere din culpă în acest caz.

Alexandra a avut parte de un sfârșit tragic

Alexandra a murit la doar 25 de ani, atunci când trebuia să devină mamă pentru a treia oară. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 18 august, iar cazul tinerei a șocat și înfuriat o țară întreagă. 

Alexandra a ajuns la spital cu dureri groaznice și cerea să fie chiuretată, deoarece nu mai suporta durerea. Din păcate, niciunul dintre medicii care erau de gardă nu s-a încumetat să o facă, iar Alexandra a murit după aproximativ șase ore de chin. 

Citește și: Noi detalii ies la lumină în cazul gravidei care s-a stins la spitalul din Botoșani. „Și eu eram de gardă. Puteam să mă duc peste medic”

Acum, procurorii interoghează cadrele medicale prezente în acea noapte la Maternitatea din Botoșani pentru a afla exact ce s-a întâmplat. 

Decesul Alexandrei a stârnit revoltă în rândul apropiaților, dar și a celor care nu o cunoșteau. Botoșănenii au ieșit zile la rând în stradă pentru a îi face dreptate tinerei.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.