Răsturnare de situație în cazul tânărului din Râmnicu Vâlcea care și-a dat foc în fața unei săli de jocuri. Anchetatorii au o nouă ipoteză

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 mai 2023, 13:32

Nimeni nu a intervenit pentru a-l ajuta

Sursa: observatornews.ro

Un băiat de doar 19 ani, din Râmnicu Vâlcea, și-a dat foc în fața unei săli de jocuri. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care acesta recurge la gestul extrem, fără nicio ezitare.

Un băiat din Râmnicu Vâlcea a murit la doar 19 ani, după ce și-a dat foc, deoarece ar fi rămas fără 3.000 de lei la păcănele. Nimeni nu a intervenit pentru a-l ajuta și, când echipele de salvare au ajuns la fața locului, tot ce au putut face a fost să constate decesul.

Potrivit surselor Digi24, nici anchetatorii nu au luat vreo clipă în calcul ipoteza ca băiatul să fi jucat și pierdut bani la păcănele.

" Ancheta este în desfășurare. În continuare se verifică imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a se stabili cauzele și împrejurările care l-au determinat pe tânărul de 19 ani să recurgă la acest gest", au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.

Un băiat din Râmnicu Vâlcea și-a dat foc, după ce ar fi pierdut bani la jocurile de noroc

Totul s-a petrecut ieri, 23 martie, în prima parte a zilei, sub ochii trecătorilor care, în loc să intervină, l-au privit cum își dă ultima suflare.

Acesta și-a dat foc într-o zonă intens circulată din oraș, între un liceu și sala de jocuri unde ar fi pierdut banii.

La ora 08:52, camerele de supraveghere îl surprind pe Alexandru în timp ce privește abătut mașinile care trec prin fața lui. În doar câteva clipe, acesta își dă foc, fără a da de înțeles că vrea să renunțe la idee. La ora 08:54, un martor sună la 112, dar, deja, era prea târziu.

Citește și: Modul terifiant în care un bărbat din Iași și-a găsit sfârșitul. Victima avea 39 de ani

Alexandru și-a dat foc la mică distanță de liceul în care a învățat, chiar în fața casei de pariuri. Mama acestuia susține că fiul ei nu juca, singurul lui viciu fiind fumatul.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Un copil care te îmbrăţişa şi te pupa şi pe mâini şi pe cap, ca să aveţi idee ce fel de copil era. Nu juca, domnule, la jocuri. Singurul viciu pe care-l avea era că fuma. În rest, nu avea niciun viciu ”, a povestit aceasta, conform observatornews.ro.

Ultima discuție dintre Alexandru și mama sa

Ieri dimineață, mama lui Alexandru și-a văzut fiul în viață pentru ultima dată. Acesta i-a spus că pleacă, pentru că trebuie să se vadă cu niște prieteni și, după aceea, nu a mai răspuns la telefon.

„Ce s-a întâmplat cu el de când a plecat de acasă în dimineaţa asta nu ştiu. N-a mai răspuns la telefon, nu nimic… A zis: «Mami, plec.

Mă întâlnesc cu nişte băieţi. După aia, mă duc ». Că a vorbit la un restaurant pentru un post, dar nu ştiu care restaurant”, a mai precizat femeia.

Citește și: „Am încercat să-i scoatem. Nu aveai ce să scoți”. Cum s-a produs accidentul din Mehedinți, în urma căruia trei tineri și-au pierdut viața

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, pompierii militari au intervenit de urgență, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru Alexandru și a trebuit să fie declarat decesul acestuia, deoarece nimeni nu a intervenit la timp.

„Un copil a avut nevoie de ajutor şi nimeni nu s-a implicat. Oamenii nu intervin din comoditate, din frică. În schimb, scoatem telefonul mobil şi filmăm, să putem strânge like-uri”, a precizat psihologul Radu Leca.