Ce s-a întâmplat cu fata gravidă în vârstă de 15 ani, la doar o zi după ce Piedone a stârnit un scandal public din cauza condiției ei

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 21 apr 2024, 03:45

Piedone a înjosit public o minoră însărcinată

Sursa: agerpres.ro

Edilul Cristian Popescu Piedone a distribuit un videoclip pe Facebook prin intermediul căruia a umilit o minoră însărcinată. Aceasta a născut prematur chiar în a doua zi de la întâlnirea cu primarul.

Piedone a fost filmat în timpul unei vizite la un centru de primiri urgențe, subordonat Primăriei Sectorului 5.

Citește și: Primele declarații ale lui Cristian Popescu Piedone, după ce a fost eliberat din închisoare în urma sentinței din dosarul „Colectiv”: „Mă întorc la primărie”

Cum s-a comportat Piedone cu o minoră gravidă

Acesta s-a prezentat la centru pe motiv că ar vrea să verifice condițiile în care sunt ținuți pacienții, în contextul scandalului despre azilele groazei.

Pe parcursul vizitei, primarul Sectorului 5, eliberat recent din închisoare, a umilit o minoră însărcinată, dar și pe o angajată de la centru.

„Ce faci, păpușă? Tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani are? Păi și cum a rămas gravidă?”, sunt întrebările pe care edilul i le-a adresat fetei.

Pe parcursul umilințelor, tânăra avea niște gesturi prin care pare că încerca să se ascundă de primarul Piedone.

De asemenea, tot din gesturile ei, se poate observa faptul că nu și-a dat acordul de a fi filmată. Însă, toate acestea, fața minorei a fost expusă, identitatea ei nefiind protejată în niciun fel.

Citește și: Cristian Popescu Piedone a fost achitat. Fostul primar urmează să fie pus în libertate

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La scurt timp după vizită, tânăra a născut

Conform surselor PRESShub, tânăra a născut prematur, ulterior întâlnirii cu Piedone, după ce filmarea a fost postată și distribuită pe Facebook.

„Minora urma să nască la sfârșitul acestei luni. Era în săptămâna 37, deci la limita a ceea ce se consideră o naștere prematură. A născut luni și este internată la Maternitatea Polizu”, a declarat pentru PRESShub o sursă din cadrul Primăriei Sectorului 5.

Potrivit informațiilor de până acum, atât mama, cât și noul născut sunt bine. Cei doi nu au probleme de sănătate.

Citește și: Cine sunt cei care știau despre abuzurile din azilele groazei

Situația mamelor minore trebuie abordată cu o atenție sporită

Un ONG care militează pentru drepturile femeilor, Centrul Filia, explică de ce este greșit modul în care Piedone a abordat fata de 15 ani.

ONG-ul atrage atenția asupra faptului că problema mamelor minore trebuie abordată ,,cu mănuși’’. Ele fac parte dintr-o categorie vulnerabilă, care nu trebuie expusă și umilită în public.

De asemenea, Centrul Filia este de părere că felul în care Piedone le-a vorbit angajatelor din centru sonstituie un alt motiv de îngrijorare.

„Cum adică părăsește fără permisiune centrul? Cine este șeful centrului? Ați fost șeful centrului.

Încheierea contractului. Cum să părăsească centrul și să vină gravidă înapoi? Pentru ce răspundem de ei? […] Încetarea contractului de muncă! Numirea unui nou administrator! Doamnă puteți să vă îmbrăcați și să vă duceți acasă. Oți fi dumneavoastră gospodină la dumneavoastră acasă”, așa i s-a adresat primarul uneia dintre angajatele din centrul respectiv.

Citește și: Asociația The Social Incubator a fost desemnată partenera Provident Financial România în programul Invizibilii, un proiect național dedicat grupurilor sociale vulnerabile