Ce s-a întâmplat cu fetița care a supraviețuit după accidentul provocat de polițistul de 27 de ani. Raed Arafat face lămuriri

Webeditor: Madalina Maftei
Actualizat: 18 ian 2022, 10:53

Ce s-a întâmplat cu fetița care a supraviețuit după accidentul provocat de omul legii

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat intervenția echipajelor SMURD și ale ambulanțelor trimise la locul accidentului provocat de un polițist care a spulberat două fetițe pe trecerea de pietoni.

La aproape o săptămână de la accidentul care a avut loc pe Bulevardul Laminorului din București, în care două fetițe au fost spuberate pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție, iar una dintre ele a murit la scurt timp după impact, Raed Arafat vine cu lamuriri despre acțiunea echipajelor SMURD și ale ambulanțelor care au fost trimise la locul accidentului.

Citeste si: Marian Godină explică gestul controversat al polițistului după ce a ucis-o pe Raisa: "Pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"

Raed Arafat, lămuriri după accidentul provocat de polițistul care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni. Ce s-a întâmplat cu micuța care a supraviețuit

Șeful DSU a fost întrebat în cât timp au ajuns ambulanțele la fața locului și câte apeluri la 112 au fost date la momentul producerii accidentului, după ce un polițist de 27 de ani a lovit mortal două fetițe pe o trecere de pietoni, una dintre el a murit la scurt timp după impact, iar cealaltă a fost dusă în stare gravă la spital.

Citeste si: Ultimele postări ale Raisei pe TikTok. Ce au observat internauții pe contul de socializare al fetiței cu doar câteva ore înainte să fie spulberată pe trecerea de pietoni

”Înregistrarea cuprinde mai multe apeluri telefonice. Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima data este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles.

Dar, în dispecerat lângă ei există şi ambulanța, există şi un poliţist şi jandarmi, adică dispeceratul are mai multe agenţii în detaliu. Când s-a luat primul apel şi s-a vorbit cu pompierul înainte să vorbească cu poliţia şi cu restul, ambulanțele au fost trimise.”, a explicat șeful DSU.

Șeful DSU, despre intervenția la locul accidentului:”Polițistul a făcut două apeluri la 112”

Citeste si: Au apărut stenogramele apelului la 112 ale polițistului care a ucis-o pe trecerea de pietoni pe Raisa: "Dar se mișcă! Ce să-i fac? Spuneți-mi, ce să-i fac?"

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Raed Arafat a precizat că au fost înregistrate două apeluri la 112 făcute de polițistul implicat în accidentul care a avut loc pe Bulevardul Laminorului din București.

“Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier. La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor, de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției.

Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă.”, explică Arafat.

Citeste si: Tatăl Raisei, fetița spulberată pe trecerea de pietoni, mesaj pentru polițistul vinovat: "O să plătească"

În ce stare este Marina, fetița care a supraviețuit după accident

Arafat a explicat că fetița care a decedat era în stare gravă în momentul în care au ajuns ambulanțele la fața locului, medicii au încercat să o sabilizeze, dar a fost în zadar. Acesta a venit cu lămuriri și în cazul micuței care a supraviețuit, aceasta a fost operată, iar starea ei este stabilă.

”Fetita a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze.
Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată.

Cel de-al doilea apel la 112 al polițistului a fost tot la dispeceratul de pompieri unde i s-a recomandat să pună fata pe stânga. Primul echipaj este pentru eliberarea căilor respiratorii pentru a nu se îneca şi când au ajuns au confirmat că fata era pe partea stânga.”, sunt lămuririle aduse de Arafat.

Citeste si: Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.