Dispariția unei mașini este învăluită în mister la Lodz, un orășel din Polonia. Ce s-a întâmplat cu proprietarul ce și-a lăsat mașina pe o stradă ce urma să fie asfaltată.
Muncitorii au continuat lucrările fără a muta mașina
Dacă în mod normal parcarea unei mașini într-un loc nepermis este sancționată cu amendă sau cu ridicarea mașinii, în Polonia întâmplarea a avut un alt deznodământ.
Citește și: Amenda de 6000 de lei dacă tai porcul în curte! DSVSA a făcut anunțul pentru toți românii
După ce polițiștii au refuzat să ridice mașina, muncitorii au luat decizia de a turna beton în jurul autovehiculului, spre mirarea trecătorilor. Lucrarea a fost făcută în jurul mașinii care a rămas într-o gaură.
Misterul nu se oprește aici, iar peste noapte mașina a dispărut. Nimeni nu își explică cum cineva a putut extrage mașina dintre betoane, fără ca cineva să vadă sau să audă ceva. Trecătorii susțin faptul că cel mai probabil șoferul este cel care și-a recuperat autovehiculul, dar cum a făcut asta rămâne un mister.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Ce riști dacă îți parchezi mașina neregulamentar
Lipsa locurilor de parcare îi face pe unii șoferi din țara noastră să parcheze mașina neregulamentar sau în locuri nepermise. Este bine de știut faptul că parcarea neregulamentară poate fi sancționată cu o amendă minimă de 290 de lei, amenda maximă fiind în valoare de 435 lei.
În cazul în care șoferul este încadrat la staționare neregulamentară, amenda ar putea ajunge și la suma de 725 de lei și trei puncte de penalizare.
Amenda maximă este în valoare de 2.900 de lei și se aplică în cazurile în care mașina este staționată neregulamentar pe drumurile publice în condiții de vizibilitate redusă.Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o fac șoferii când depășesc o altă mașină: Poți rămâne fără carnet
Ministerul Afacerilor Interne a cerut prin intermediul unui proiect de ordonanță ca punctul de amendă să nu fie plafonat la suma de 145 de lei, iar această modificare va face ca amenzile românilor să crească.
Ținând cont că salariul minim brut pe economie este de 3.300 de lei, atunci punctul de amendă de 5% din acesta ar fi 165 de lei, în loc de 330 de lei, cum ar fi trebuit să fie dacă în Codul Rutier nu se modifică valoarea de 10%.
Această modificare de 5%, în loc de 10% aduce creșteri pentru șoferii ce primesc amenzi, o majorare cu până la 14%.