Ce s-ar putea întâmpla dacă restricțiile impuse de autorități nu vor da rezultate? Raed Arafat: „Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom...”

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 09 nov 2020, 09:44
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat
Sursa: Facebook

Explozia de cazuri noi de coronavirus a dus la impunerea unor noi restricții. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că s-ar putea întâmpla dacă aceste măsuri nu vor fi eficiente.

Începând de luni, 9 noiembrie 2020, intră în vigoare un nou set de restricții gândite de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus în comunitate. Acestea se vor aplica la nivelul întregii țări și nu doar în zonele în care incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 3 la 1000 de locuitori, așa cum se întâmpla până acum.

Raed Arafat, precizări despre măsurile impuse de autorități 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că măsurile impuse vor putea fi evaluate doar după 14 zile de la momentul în care au intrat în vigoare și că, până atunci, numărul cazurilor noi ar putea să mai crească. În situația în care aceste restricții nu vor fi suficiente, Raed Arafat a afirmat că autoritățile iau în calcul și alte măsuri.

Citeste si: DOCUMENT: Declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea pe timp de noapte, incepand de luni, 9 noiembrie. Descarca AICI noul model!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru că s-a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă transportul în comun atunci când vine vorba despre răspândirea noului coronavirus, Raed Arafat a spus că autoritățile nu le pot interzice oamenilor să folosească mijloacele de transport în comun, însă s-a luat decizia ca programul de muncă să fie modificat, astfel încă să fie evitată aglomerația.

„Se iau măsuri ca să reducem impactul. Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom lua alte măsuri.

Noi sperăm să nu fie așa. Nu poți închide transportul în comun, de aia am modificat programul, să reducem răspândirea în acest mod. Va continua creșterea o perioadă. Măsurile luate acum vor fi evaluate peste 14 zile. Eu cred că va continua creșterea o perioadă, dacă nu vom contribui cu toții la respectarea măsurilor. Scăderea  depinde de implicarea fiecărei persoane. Cât privește luna decembrie, orice cifră este o speculație, dar va trebui să aplicăm măsurile.
Cu siguranță, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate.”
, a declarat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la Realitatea Plus.

Citeste si: Se inchid granitele in Romania? Ce a anuntat guvernul condus de Ludovic Orban

În cursul săptămânii trecute, România a depășit record după record, fiind anunțate peste 10,000 de cazuri noi de coronavirus într-un interval de 24 de ore.

A fost înregistrată o creștere și în ceea ce privește numărul persoanelor aflate în secțiile de terapie intensivă (ATI), dar a crescut și numărul celor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.