Pentru ca majoritatea restricțiilor să fie ridicate, autoritățile au anunțat că este nevoie ca tot mai mulți români să se vaccineze anti-Covid-19. O parte din școlile din România deja au fost redeschise, având în vedere că rata de infectare cu coronavirus a scăzut, iar acum, Ministerul Educației este în căutarea celor mai bune soluții pentru ca din toamnă să se desfășoare cursurile astfel încât să nu existe riscul de infectare cu COVID-19.
Cum ar putea participa la ore studenții nevaccinați? Ministrul Educației a făcut anunțul
Având în vedere că vaccinarea anti-Covid-19 nu este obligatorie, universitățile din România se gândesc cum să organizeze cursurile astfel încât să nu pună în pericol sănătatea studenților. Astfel, este luată în calcul inclusiv ideea ca studenții să poarte combinezoane atunci când merg fizic la cursuri practice sau la orele de laborator.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În ceea ce privește acordarea locurilor în căminele studențești, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că ar putea fi vorba despre prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare, aceasta ținând să sublinieze că nu va fi o formă de discriminare și că întotdeauna au existat criterii prin care s-a făcut departajarea.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe.
Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinati în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic.