Ce s-ar putea întâmpla după data de 1 Mai? Anunțul făcut de ministrul Nelu Tătaru

Autor: B.H.

Autoritățile au anunțat că începând cu 15 mai, restricțiile impuse se vor mai relaxa, însă nu se va renunța de tot la ele. Ministrul Nelu Tătaru a explicat ce s-ar putea întâmpla după data de 1 Mai.

Perioada Paștelui a fost un moment dificil în ceea ce privește evoluția cazurilor de coronavirus în România, motiv pentru care autoritățile au impus măsuri prin care să limiteze deplasările în spațiul public și vizitele. 

Citeste si: Anuntul lui Raed Arafat: ce restrictii raman valabile in Romania dupa 15 mai

Încă este așteptat vârful pandemiei în România și dacă după 7-10 zile de la sărbătorile pascale specialiștii spun că ar putea fi înregistrată o scădere a numărului de îmbolnăviri, ministrul Nelu Tătaru este de părere că un alt moment important este și

data de 1 Mai.

Ce s-ar putea întâmpla după data de 1 Mai? Anunțul făcut de ministrul Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a menționat că autoritățile se pot aștepta la o scădere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în perioada următoare, dar atrage atenția că nu ar trebui ignorată data de 1 Mai. Având în vedere că urmează un weekend prelungit, riscul ca oamenii să se deplaseze este mare, astfel că virusul se poate răspândi cu ușurință.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

În cazul în care lucrurile vor fi ținute sub control și după 1 Mai, Nelu Tătaru este de părere că autoritățile pot lua în calcul relaxarea anumitor restricții.

"Spuneam acum o săptămână, vom vedea un efect la 7-10 zile după sărbătorile pascale. Suntem încă în decursul acestor 7-10 zile. Mai avem încă 3 zile în care să putem evalua această creștere a numărului de cazuri sau descreștere de la o zi la alta, cât și a numărului de decese.

Dacă nu ar fi zilele libere de 1 Mai, aș putea zice că după aceste 10 zile putem să ne așteptăm la o perioadă de scădere a numărului de cazuri, să fi atins vârful și să ne gândim în 2 săptămâni, după evaluarea scăderii numărului de cazuri dacă există posibilitatea și în ce măsură, a fiecărei localități în parte, a fiecărei regiuni, a unei relaxări.”, a
spus Nelu Tătaru, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu premierul, cu mai mulţi miniştri şi cu secretarul de stat Raed Arafat măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.