Ce s-ar putea întâmpla peste două săptămâni în România? Medicul Virgil Musta: "Vom avea o..."

Autor: Bianca Hriscu

Ce s-ar putea întâmpla peste două săptămâni în România? Medicul Virgil Musta a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus la nivelul țării.

Ce s-ar putea întâmpla peste două săptămâni în România? Având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare în creștere, autoritățile au introdus noi măsuri pentru a ține pe loc răspândirea virusului în comunitate. 

Citeste si: Virgil Musta trage un semnal de alarmă: "Lupta cu COVID-19 nu se câştigă în spital. Singura soluţie este să nu..."

Ce s-ar putea întâmpla peste două săptămâni în România? Medicul Virgil Musta: "Vom avea o..."

Cu toate că numărul cazurilor noi raportate zilnic este mare, medicul Virgil Musta este de părere că, în următoarele două săptămâni, la nivelul țării ar putea fi înregistrată o scădere a numărului de îmbolnăviri. Specialistul a subliniat că acest scenariu ar putea fi posibil în cazul în care vor fi luate cele mai bune măsuri, iar regulile vor fi respectate de către români.

"Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșală. Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor.

Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesare și să perturbe activitatea.", a spus medicul Virgil Musta, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Virgil Musta, apel la romanii care se distreaza: "Exista la ora actuala doua Romanii"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Adevărul despre Virgil Musta. Cine a fost, de fapt, tatăl medicului român care a vindecat cei mai mulți pacienți de Covid-19

Adevărul despre Virgil Musta. Cine a fost, de fapt, tatăl medicului S-au aflat toate detaliile despre familia renumitului medic Virgil Musta, cel care a tratat cei mai mulți români afectați de coronavirus.

Adevărul despre Virgil Musta. Cine a fost, de fapt, tatăl medicului.

Tatăl lui a fost cel mai longeviv senior liberal din România. Detaliile au ieșit la iveală după ce publicistul timişorean Dinu Barbu a răscolit documente vechi şi a aflat istoria renumitei familii Musta, relatează  capital.ro

Tatăl renumitului medic este Horia  Musta, născut în data de 21 august 1914 în comuna Marghita Mare, lângă actualul oraş sârbesc Vârşeţ. Acesta  a fost de meserie judecător, iat tatăl său a fost protopopul Virgil Musta.

„L-am cunoscut pe regretatul senior  Musta  – membru al PNL din anul 1932, în vara anului 1991, când am preluat redacţia Dialog liberal. Era în relaţii bune cu doctorul radiolog Pleş şi cu tatăl meu, cam toţi trei de aceeaşi vârstă, împărţind atunci aceleaşi idealuri post decembriste.

Tempi passati… Ceea ce e demn de amintit este efortul făcut de magistratul Horia Musta în recuperare istoriei neamului său. Aşa că în 2009 trimite la tipar o carte deosebită pentru istoria Banatului, la care a lucrat mai mulţi ani. Tipărit la editura Marineasa în anul 2009, volumul se numeşte „Neamul mustonilor în Banat”. A fost lansat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului”, scrie Dinu Barbu.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Virgil Musta dă un verdict înfiorător:„Riscăm să luăm calea Italiei”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.