Ce sa ai in vedere atunci cand iti pregatesti vacanta?

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 26 feb 2018, 15:02

Atunci cand se pregateste plecarea intr-o vacanta, si mai ales daca vorbim despre una in familie, lucrurile trebuie sa fie organizate intr-un plan cate se poate de minutios.

Nimic nu trebuie perturbe bucuria si linistea calatoriei sau mai ales, a destinatiei in care ati ales sa petreceti clipe minunate. Cunoasterea informatiilor care tin de locatie, amanunte privitoare la spatiul de cazare (cu toate beneficiile lui) si mai ales transport, trebuie sa devina o prioritate in lista dumneavoastra.

Ce este nou astazi?

Din fericire, Romania se bucura de agentii de turism care ofera tot sprijinul si atentia clientilor care cauta detalii despre cele mai interesante destinatii pentru o vacanta ireprosabila. Si pentru ca atentia trebuie sa fie concentrata si pe consumatorii din comunitatile mai mici si nu doar pe cei din orasele mari, un exemplu de serviciu cu transport din tara catre aeroportul din capitala este posibilitatea de transfer Tecuci Otopeni. Serviciile au fost gandite pana in cele mai mici detalii si se incadreaza in categorii inalte de siguranta si confort.

Acest regim turistic de transport cu preluare de acasa la aeroport si retur este util tuturor persoanelor care au resedinta in afara oraselor cu aerodrom, dar isi doresc sa calatoreasca spre locuri la care viseaza, fara a fi constransi de modalitatile de deplasare. Cu o rezervare efectuata din timp, clientii pot beneficia si de cele mai bune tarife, asa incat entuziasmul pentru distractia ce va urma sa nu fie umbrit cu nimic.

Cum va organizati?

Mersul cu copiii in vacante reprezinta o provocare pentru toti parintii, prin urmare intregul proces prin care se stabilesc detaliile, este indelung analizat si (re)gandit. Experienta trebuie sa se termine cu cele mai frumoase amintiri, deci putina grija de la inceput va poate salva de situatii nedorite. Si aici sunt cateva exemple concludente: incepand cu starea de sanatate a tuturor membrilor familiei, activitatile pe care le prefera si pana la alimentatia ce urmeaza a fi servita in zona respectiva. Destinatia trebuie documentata temeinic, mai ales daca ati ales locuri exotice sau indepartate din afara Europei. Fie ca e vorba de clima, cultura sau civilizatie toate informatiile ce fac referire la zona, trebuie cercetate inainte de a lua o hotarare pentru familia dumneavoastra.

Informarea corecta mai presupune si pregatirea tuturor persoanelor care fac parte din grup.

Daca pentru adulti lucrurile sunt ceva mai relaxate, atunci cand ne referim la copii, pe langa entuziasm, nepravazutul este un alt cuvant cheie. Explicatile-le si aratati-le din timp fotografii cu locul cu care urmeaza sa faca cunostinta. Imprieteniti-va impreuna cu informatii si atractiile de acolo. Prin puterea exemplului, aveti sansa sa le starniti interesul si sa va bucurati de tot ceea ce inseamna aceasta viitoare aventura. Si chiar daca educatia se face pe termen lung si in timp, fiti atenti si dumoavoastra la intregul parcurs cu chestiuni ce tin de comportament: cunoasterea oamenilor noi si posibilitatea de a lega noi prietenii, atitudinea in restaurante si chiar experimentarea activitatilor noi.

Incercati pe cat posibil sa va asumati responsabil aceasta hotarare de a merge in vacanta si mai ales, nu uitati sa va bucurati cu totii de toate punctele pe care ati decis sa le bifati in aceasta escapada.

Concediu placut!   

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.