Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Iată câteva rețete simple pe bază de ouă fierte

Autor: Madalina Maftei

Rețete cu ouă rămase de la Paște. Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Iată câteva rețete simple pe bază de ouă fierte

Sursa: PixaBay

Ouăle vopsite, rămase de la masa de Paște, nu sunt tocmai un impediment și le puteți găsi foarte ușor o întrebuințare în funcție de preferințele culinare pe care le aveți. Iată câteva rețete cu ouă rămase de la Paște.

Ouăle rămase de la Paște pot constitui un mic dejun sănătos sau pot fi baza unui prânz consistent. Cea mai simplă variantă pentru ouăle rămase de la masa de Paște ar fi să le curățați, să puneți niște sare și piper și să le consumați ca o simplă gustare. Rețete cu ouă rămase de la Paște.

Rețete cu ouă rămase de la Paște. Salată orientală

O rețetă extrem de simplă cu ouă rămase de la Paște ar fi salata orientală. Pentru a pregătit acest preparat aveți nevoie de câteva ingrediente simple.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • 300 g bacon sau costiță afumată
  • 8 cartofi
  • 1-2 cepe
  • 3 ouă fierte
  • 1 roșie tăiată cubulețe
  • măsline
  • sare
  • piper
  • ulei
  • oțet

Pentru salata orientală cu ouă rămase de la Paște trebuie să puneți cartofii la fiert în coajă, la foc mic, timp de aproximativ 20-30 de minute.

După ce au fost luați de pe foc și lăsați un pic la răcit, se curăță de coajă și se taie mărunt. Apoi se taie și ceapa care se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte. Baconul sau costița afumată se pune la călit împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece. 

Rețete cu ouă rămase de la Paște. Cartofi franțuzești

O altă rețeteă extrem de simplă pe care o puteți pregăti cu ouă rămase de la Paște este cea de cartofi franțuzești.

  • 1 kg cartofi roşii
  • 300 g brânză telemea de oaie
  • 6 ouă, 3 fierte şi 3 crude
  • 100 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 100 ml smântână

Cartofii se spală și se pun la fiert în apă cu sare, acoperiți

cu un capac. După ce au fost luați de pe foc, se scot din apă și se lasă la răcit. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi. Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele.
Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor, potrivit libertatea.ro.

Rețete cu ouă rămase de la Paște. Corăbioare cu ouă umplute

Rețeta de corăbioare cu ouă umplute nu va da greși niciodată, este o gustare care nu trebuie să lipsească de pe masa sub nicio formă.

  • 8 ouă fierte
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 2 roşii mici
  • 1 ardei gras roşu 
  • 1 lingura brânză proaspătă 
  • 1-2 linguri telemea rasă
  • 2 linguri smântână
  • 2 lingurite muştar
  • 8 felii şuncă presată
  • sare

Pentru această rețetă ouăle rămase de la masa de Paște sunt cu adevărat o binecuvântare, tot ce trebuie să faceți este le curățați de coajă și să le tăiați în jumătăți. Se scot gălbenuşurile fierte şi se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust. 

Citeste si: Câte minute se fierb ouăle de Paște. Care sunt timpii pentru ouă de nota 10

Rețete cu ouă rămase de la Paște. Chifteluțe cu ouă fierte

  • 600 g carne tocată de porc şi de vită 
  • 2-3 felii franzelă 
  • 100 ml lapte
  • 5-6 linguri ulei
  • 8 ouă, 6 fierte şi 2 crude 
  • 1 lingurita amidon 
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde

Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt. Se împarte compoziţia în 12 părţi. Se formează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se coc chiftelele în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Cu puţin înainte de a fi gata se stropesc cu puţină apă. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat, mai precizează sursa citată.

Citeste si: Trei rețete delicioase din resturi de cozonac de la Paște. Deserturi rapide și gustoase cu numai câteva ingrediente