Situat în centrul României, la aproximativ 166 de kilometri de București și la 380 de kilometri de Marea Neagră, Brașovul a fost și este în continuare unul dintre orașele emblemă ale țării noastre. Indiferent dacă vreți să petreceți doar un week-end în Brașov sau o întreagă săptămână, cu siguranță veți găsi ceva de făcut în fiecare zi.
Obiective turistice în Brașov
Brașovul este genul de oraș în care îți dorești să te întorci de fiecare dată când ai ocazia și parcă nu te saturi de el, indiferent de câte ori l-ai vizitat. Străduțele medievale, aerul proaspăt de munte, adevărații covrigi brașoveni, făcuți ca la carte, dar și localurile extrem de calde și primitoare au transformat acest oraș în unul dintre cele mai vizitate din țara noastră.
Pentru cei care nu au apucat să ajungă până acum la poalele muntelui Tâmpa sau pentru cei care nu au bifat obiectivele turistice cele mai importante, v-am
1. Biserica Neagră
Este unul dintre simbolurile orașului și este situată chiar în centrul Brașovului, mai exact lângă Piața Sfatului. Biserica a fost construită în stil gotic, iar în interiorul acesteia se află o orgă cu 4.000 de tuburi și 76 de registre. Înainte, această biserică se numea ”Sfânta Fecioara Maria”, dar în 1689 a fost distrusă de un incendiu și de aceea a primit numele de ”Biserica Neagră”.
2. Prima Școală Românească
În incinta Bisericii Sfântul Nicolae se află și prima școală românească. Aceasta datează din secolul XI. Deși inițial a fost biserică, după aceea a fost transformată în școală, iar acum este muzeu. Acolo puteți vizita Sala de clasă Anton Pann, Sala Cartea sau Liceul Andrei Șaguna.
3. Centrul orașului
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Centrul orașului Brașov este în sine un obiectiv turistic. Nu vă așteptați că este extrem de mare, dar este suficient pentru a-i oferi turistului tot ce are nevoie. Pe clădirea Modarom se văd și acum urmele gloanțelor de la Revoluția din 1989. Piața Sfatului și deja celebrii ei porumbei care așteaptă să fie hrăniți, cafenele, terase și restaurante cu specific românesc, dar și magazine de suveniruri, toate acestea așteaptă să fie vizitate de ochiul curios al celor care ajung în Brașov.
4. Strada Sforii
Este una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Este atât de mică, încât dacă întinzi brațele atingi marginile străzii. Este locul perfect pentru fotografii, mai ales că de aici se vede perfect și muntele Tâmpa.
5. Muntele Tâmpa
Nu ai cum să ajungi în Brașov și să nu urci pe muntele Tâmpa, considerat de altfel, emblema acestui oraș.
Acest munte este înconjurat de oraș. Poți face o plimbare pe jos, dacă te simți în formă, sau poți urca pe munte cu telecabina. De sus, de la 960 de metri altitudine, poți vedea Brașovul în toată splendoarea lui.Unde te distrezi în Brașov
Dacă vreți să petreceți câteva zile în Brașov, dar nu sunteți genul care să viziteze partea istorică a orașului, nu vă îngrijorați. Veți găsi ceva de făcut cu siguranță. În cazul în care căutați locuri de distracție, mai ales dacă aveți copii, Brașovul este destinația ideală.
Mergeți în Parc Aventura și veți simți adrenalina din plin. Este cel mai mare parc de acest gen din Europa de Est. Aveți la dispoziție 15 trasee, cu diferite grade de dificultate, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totul se petrece printre copaci, veți testa plimbarea cu tiroliana și veți avea de trecut mai multe jocuri. Traseul cel mai dificil se petrece la 20 de metri înălțime.
Paradisul Acvatic este un alt loc de distracție și relaxare din Brașov. Complexul pune la dispoziție piscine cu apă caldă, saună, masaj, jacuzzi, tobogane cu apă, dar și o grotă de relaxare.
Dacă aveți mașină și vreți să vizitați și împrejurimile orașului Brașov, nu ratați Cetatea Râșnov. Este situată la 15 kilometri de Brașov și a fost construită în secolul XIV. Bineînțeles că dacă ajungeți în zonă, nu aveți cum să nu vizitați celebrul Castel Bran. Este o clădire impresionantă, în care veți simți cum vă apasă istoria Transilvaniei la tot pasul și în fiecare cameră. Mitul contelui Dracula este extrem de bine exploatat de către localnici.