Ce să faci pentru a-ți păstra blugii ca noi

Author: Diana Tilă

Blugii reprezintă o piesă vestimentară foarte îndrăgită de cât mai multă lume. Blugi de damă, blugi de bărbați, blugi pentru copii, blugi evazați, slim fit, boyfriend - există o varietate de modele pentru toate gusturile și pentru oricine. De asemenea, există câte un model pentru aproape orice ocazie. De ce? Pentru că sunt extrem de comozi și pot fi purtați într-o varietate de combinații care îți pun silueta în valoare.

Și pentru că tot ne plac atât de mult, hai să vedem cum îi putem păstra ca noi pentru cât mai mult timp.

1. Poartă-i mai rar

Pentru a păstra culoarea inițială cât mai mult timp și pentru a le prelungi durata de viață, nu îi purta zilnic. Asta nu înseamnă că nu poți varia modelele. Dacă ești o iubitoare de blugi de damă, descopera oferta pe Emag si fii sigură că poți purta în fiecare zi blugi, dacă așa te simți bine și comod, însă alternează perechile și nu purta în două zile consecutive aceiași blugi.

2. Spală-i mai rar

Spălările repetate le vor afecta destul de ușor culoarea, așa că experții recomandă să nu îi speli după fiecare purtare. Spală-i după mai multe purtări, iar dacă te confrunți cu pete căpătate imediat ce i-ai spălat și i-ai purtat, inistă pe scoaterea petei respective, nu spăla întreaga piesă vestimentară. Dacă ai fost la cantină și prind un miros de mâncare, lasă-i la aer și acesta va dispărea în câteva ore.

3. Folosește un ingredient magic

Este vorba despre un ingredient pe care îl are oricine în bucătărie: oțetul. Adaugă oțet la prima spălare, iar acesta va forma un strat de protecție asupra materialului. Nu-ți face griji, mirosul de oțet nu va rămâne în material, va dispăarea la clătire.

3. Spală-i pe dos

Dacă vrei să persiste culoare blugilor de damă, întoarce-i pe dos înainte să îi speli și te vei bucura cât mai mult de culoarea lor inițială.

4. Spală-i de mână

Pentru unii dintre noi este extrem de neobișnuit să spălăm hainele de mână, însă dacă vrei să faci lucrurile ca la carte, blugii trebuie spălați de mână. Așa că dacă ai timp, pune-i într-un lighean și într-o lingură de detergent, lasă-i să se înmoaie, spală-i și vei observa că nu își vor pierde aspectul de nou atunci când se vor usca.

5. Spală-i la temperaturi mici

Dacă programul nu îți perite să îi speli manual, te sfătuim să îi speli măcar la o temperatură scăzută – maximum 30 de grade Celsius. Nu uita că apa fierbinte îi degradează. Consultă și eticheta blugilor de damă sau de bărbați pentru a te asigura că o respecți întocmai.

6. Usucă-i pe uscător sau pe sârmă

Și procesul de uscare este important atunci când vine vorba despre păstrarea cât mai îndelungată a blugilor de damă, de bărbați sau de copii. Usucă-i pe sârmă sau pe uscătorul de rufe și în niciun caz în uscătorul de haine. Căldura degajată de uscătorul de haine sau de calorifere le poate afecta formă și rezistența materialului.

7. Evită să păstrezi obiecte în buzunare

Ți s-a întâmplat să vezi persoane pe stradă care poartă blugi ce păstrează forma telefonului sau unei monede? Evită să ajungi tu acea persoană și nu păstra în buzunarele blugilor obiecte pentru prea multă vreme. Acestea vor dăuna materialului, în timp și îi vor predispune chiar la rupere. Nu e păcat să nu mai poți să porți perechea ta preferată de blugi doar pentru că ai uitat să ții cont de acest sfat?

8. Ai grijă ce temperatură setezi atunci când îi calci

Unii specialiști sunt de părere că blugii evazati nu trebuie călcați deoarece aceștia iau forma corpului nostru atunci când îi îmbrăcăm. Unele modele, însă, necesită acest lucru, așa că dacă faci parte din categoria de oameni care calcă blugii de damă, de copii sau de bărbați, te sfătuim să setezi o temperatură medie a fierului de călcat pentru a nu deteriora materialul.

Pune în practică sfaturile noastre și bucură-te cât mai mult de perechea ta preferată!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.