Ce să-i cumperi șefului cu ocazia zilei de naștere, fără a încălca regulamentul companiei?

Author: Lavinia Medrea

Șeful este cel care dictează în orice echipă sau companie.

Iar când vine ziua sa, cadoul trebuie să sublinieze respectul, admirația și chiar relația de colaborare între voi, ca două persoane angajate într-o relație profesională. Dacă la prima vedere alegerea unui dar pentru șef pare simplă (mai ales în cazul doamnelor), în realitate trebuie să acorzi o deosebită atenție pentru a nu cădea în posibilele capcane ale interpretării greșite.

Pe de o parte, un cadou pentru un superior nu trebuie să depășească anumite costuri, pentru a nu părea un act de lingușire sau o încercare de a influența deciziile profesionale. Pe de altă parte, a oferi ceva generic sau impersonal poate fi perceput ca un gest de complezență sau lipsit de interes.

Nu uita că, deși este lider, la final de zi este o persoană cu pasiuni, interese și un parcurs profesional care îi modelează viziunile și preferințele. Așadar, un cadou bine ales ar trebui să-i reflecte atât statutul profesional, ci și personalitatea și valorile sale. Este important să observăm detaliile care îl definesc: poate preferă o anumită marcă de cafea, este pasionat de literatură sau are un hobby special cum ar fi fotografia sau drumețiile.

Nu dai greș cu daruri practice sau cadouri de business

Unul dintre cele mai apreciate și versatile tipuri de cadouri în mediul de afaceri este coșul cadou. Coșurile cadou oferă o flexibilitate enormă – pot fi personalizate și adaptate pentru a se potrivi gusturilor și preferințelor fiecărui șef.

Pentru un șef care apreciază calitatea și rafinamentul, o selecție de coșuri cadou de pe cadouripremium.ro cu produse gourmet, cafea de specialitate, ciocolată fină sau o selecție de brânzeturi și vinuri alese poate fi o alegere excelentă. Aceste produse îi oferă o experiență de degustare plăcută, dar subliniază și o recunoaștere a rafinamentului și a gusturilor sofisticate ale destinatarului.

Dincolo de coșurile cadou, alte cadouri practice și profesionale pot include gadgeturi tehnologice care-l pot ajuta să-și eficientizeze munca – cum ar fi un smartwatch, care îli poate ajuta să rămână conectat și organizat sau un set de căști de înaltă calitate, perfecte pentru apeluri în conferință.

Dacă regulamentul companiei permite poți opta pentru cadouri cu un grad ridicat de personalizare

În cazul în care politica companiei îți permite poți opta pentru cadourile personalizate, ce vor fi văzute drept un efort considerabil pentru a consolida legăturile și a-ți exprima înțelegerea față de interesele și preferințele personale ale șefului.

De exemplu, un tablou sau o ilustrație comandată special pentru a-i reflecta o pasiune a șefului tău, cum ar fi dragostea pentru o anumită epocă istorică, un peisaj preferat sau chiar un portret stilizat al animalului său de companie. Această alegere nu doar că va aduce un zâmbet, dar va arăta și că ai depășit cadourile anoste, standard, alegând ceva ce rezonază la nivel personal cu destinatarul.

Pentru cei care preferă experiențele în locul obiectelor fizice, cadourile personalizate pot lua forma unor experiențe tailor made, cum ar fi un masterclass într-un domeniu de interes pentru șef sau o rezervare la un restaurant de top care servește preparate din bucătăria preferată. Aceste experiențe vor reprezenta o pauză binevenită din rutina zilnică, dar sunt și oportunități de a învăța și de a se bucura de noi experiențe, alături de familie.