Ce să incluzi în alimentaţia ta dacă nu vrei să mai răceşti

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 12:14

Având în vedere vremea schimbătoare şi faptul că toamna este aproape, mulţi dintre noi vor răci destul de repede.

. Iar asta se întâmplă, de obicei, atunci când sistemul nostru imunitar este slăbit şi nu face faţă acestor schimbări. De aceea, trebuie să ştim ce să includem în alimentaţia noastră, pentru a ne asigura că nu vom cădea pradă răcelilor sau altor afecţiuni de sezon:

1)      Cel puţin cinci fructe şi legume în fiecare zi

Se spune că, pentru o sănătate de fier, este bine să includem în alimentaţia noastră zilnică cel puţin cinci fructe şi legume.

Ele pot să varieze, pentru a nu ne plictisi, şi pot fi consumate atât crude, cât şi coapte sau fierte.

2)      Ghimbir

Ghimbirul este un ajutor extrem de puternic al sistemului imunitar. De asemenea, te alegi cu o porţie bună de energie, numai după o limonadă cu ghimbir. El poate fi folosit şi în mâncare, dacă nu îţi place gustul destul de înţepător.

3)      Cafea verde

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cafeaua

verde este o sursă importantă de antioxidanţi. Ea este utilă atunci când ne simţim obosiţi pe termen lung, căci are proprietatea de a întări sistemul imunitar. De asemenea, cafeaua verde este benefică şi în curele de slăbire, întrucât accelerează arderile. O poţi găsi şi la Contego Coffee, în variante extrem de aromate.

4)      Turmeric

Turmericul te ajută atât să previi, cât şi să vindeci o răceală.

Este antiinflamator şi luptă împotriva sensibilităţilor cu mare succes. Poţi să îl pui în salate, în supe, să îl foloseşti ca un condiment pentru fripturi sau chiar să îl amesteci cu miere şi să iei câte o linguriţă, în fiecare zi, înainte de masă.

5)      Iaurt

S-a demonstrat faptul că iaurtul conţine bacterii bune pentru un stomac şi un organism sănătos, aşadar merită să îl consumi zilnic.

Este de preferat, totuşi, cel natural, în care poţi pune fructe de pădure, care au multă Vitamina C.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.