Ce să nu faci sub nicio formă dacă găsești o perie de pantofi pe jos, în Istanbul! Înșelătoria la care trebuie să aibă grijă românii care merg în Turcia

Autor: Diana Bostan

Aceasta este una dintre cele mai întâlnite escrocherii din Istanbul

Sursa: Captură TikTok

Dacă vrei să vizitezi orașul Istanbul este bine să ții cont de următorul lucru. Pe lângă frumusețile locului, turiștii pot fi întâmpinați și de unii escroci. Iată la ce apelează unele persoane pentru a scoate bani de la turiști!

Un internaut a dezvăluit una dintre cele mai întâlnite escrocherii din Istanbul. Acesta a postat pe TikTok un video în care o persoană pretinde că se ocupă cu curățatul pantofilor pe stradă. Acesta apelează la un truc simplu pentru a le cere bani turiștilor.

Ce să nu faci dacă găsești o perie de pantofi pe jos, în Istanbul 

În Istanbul, o escrocherie des întâlnită pe străzile orașului a devenit subiect de discuție pe rețelele sociale, după ce un internaut a surprins un moment crucial al tentativei de înșelătorie.

În videoclipul postat online, un individ care curăță pantofii poate fi văzut scăpând intenționat peria în fața unui turist.

Citește și: „M-a hipnotizat pe loc”. Un bărbat deghizat în femeie a păcălit zeci de bărbați. În schimbul promisiunilor, “Maria” le fura banii

După ce turistul binevoitor îi returnează peria, curățătorul de pantofi insistă să-i curețe pantofii "gratis" drept mulțumire pentru gestul său amabil.

„E o escrocherie des întâlnită în Istanbul legată de peria de pantofi și eu am filmat-o”, a scris internautul, în postarea făcută pe contul său de TikTok.

Cu toate acestea, odată ce pantofii sunt curați, escrocul începe să ceară insistent bani pentru serviciul său. Mulți turiști, simțindu-se presați și inconfortabil, ajung să plătească sume considerabile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

@nomadicjulien Tourist scam #istanbul #traveltips ♬ Oh No- Kreepa

Cei ce vizitează orașul sunt sfătuiți să nu cadă în capcana acestor persoane

Turiștii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să evite să interacționeze cu persoane necunoscute care oferă servicii "gratuite" pe stradă. De asemenea, internauții recomandă ca vizitatorii să fie precauți și să nu accepte astfel de oferte, chiar dacă par bine intenționate.

Mai mulți internauți și-au exprimat nemulțumirea în comentarii, subliniind că și ei au trecut prin această experiență neplăcută. Aceștia au împărtășit frustrările lor legate de unele escrocherii la care sunt supuși turiștii. Mulți au avut parte de experiențe asemănătoare și-n Vietnam sau Fiji.

Citește și: Cine e românca de 62 de ani care i-a trimis bani lui Brad Pitt: „Mi-a dovedit că e el”. Femeia a făcut totul public

„Prin asta am trecut și noi în Istanbul. El ne-a curățat încălțămintea ”gratis”, apoi ne-a forțat să mergem la un bancomat”, a dezvăluit un alt turist, în secțiunea destinată comentariilor.

Dacă unii internauți au fost revoltați în urma clipului vizionat, alții nu s-au declarat impresionați, susținând că înșelătoria nu se aplică doar pe străzile din Istanbul, ci în majoritatea centrelor comerciale din orașele mari.