Deși ouăle de Paște sunt foarte ușor de vopsit, decojirea acestora poate fi o bătaie de cap pentru toată lumea. Acestea sunt câteva ingrediente ce pot ajuta de decojirea ouălor de Paște.
Citește și: Baiț pentru miel. Cum prepari cea mai delicioasă friptură pentru masa de Paște
Adaugă aceste ingrediente în apa de fierbere dacă vrei ca ouăle de Paște să se decojească ușor
Dacă îți dorești ca ouăle de Paște să se decojească mai ușor în momentul în care vreți să le consumați, acestea sunt câteva ingrediente pe care să le adăugați în apa în care fierb ouăle. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ce ne sare în ajutor atunci când vine vorba de decojirea ouălor de Paște. Ouăle proaspete sunt mai acide, iar albușul acestora aderă mai mult la coajă, iar după acestea sunt ținute în frigider, PH-ul oului crește, devenind astfel mai alcalin, fiind mai ușor de decojit.
Dacă vrem o altă variantă pentru decojirea mai rapidă a ouălor de Paște, atunci vom avea nevoie de zeama de lămâie. Pentru ca coaja ouălor să fie intactă, chiar dacă au fost ținute mai mult timp la temperaturi ridicate, trebuie să ungem ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le punem la fiert.
Însă zeama de lămâie ne ajută și la decojirea ouălor de Paște, iar tot ce trebuie să facem este să punem o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbem ouăle.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Rețetă pască pentru Paște 2023. Modul de preparare tradițional românesc
Moduri în care puteți să vopsiți ouăle de Paște
Pentru a vopsi ouăle de Paște nu este necesar să folosim doar vopselele din comerț, există și câteva metode naturale prin care să le colorăm. Sfecla roșie este un colorant natural ce poate fi folosit pentru colorarea ouălor de Paște.
Ceaiul verde este un alt colorant natural, ce poate fi folosit pentru colorarea ouălor de Paște. Avem nevoie de şapte pliculeţe de ceai verde care se fierb timp de 5 minute în 600 ml de apă şi o lingură de oţet. După care putem adăuga ouăle pentru 25 de minute sau câteva ore, în fucnție de intensitate.
Citește și: Paște 2023: Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare de Prohodul Domnului. Ce nu ai voie să faci în această zi?
Surse: clickpentrufemei.ro, libertatea.ro