Ne sunt mereu de ajutor atunci când avem nevoie de ceva, aceștia sunt angajații din supermarketuri, dar de-a lungul anilor s-a vorbit foarte mult despre salariul pe care îl primesc aceștia. Iată ce salarii primesc în 2023 angajații din supermarketuri?
Citește și: Salariile și plățile în numerar ar putea fi interzise! Cine poate face excepție de la această regulă
Ce salarii primesc în 2023 angajații din supermarketuri?
Angajații din supermarketuri au început să vorbească pe rețelele sociale despre suma pe care o primesc lunar din partea locului de muncă, iar în timp ce unii sunt mulțumiți cu salariul pe care îl primesc, alții spun că volumul de muncă este mult prea mare pentru salariul mic pe care îl primesc.
În multe supermarketuri s-au introdus casele de marcat de tipul self-check, acolo unde ne putem scana singuri produsele, iar motivul din spatele acestei alegeri este deficitul de angajați cu care se luptă angajatorii. Aceste companii caută constant oameni, însă adesea, aceștia aleg să lucreze pentru salarii mai mari, în domenii în care nu e necesară atâta muncă fizică.
Un casier câștigă, în medie, un salariu net de 2.400- 2.500 de lei, însă acestei sume i se adaugă valoarea tichetelor de masă, dar și alte beneficii de care aceștia se bucură, precum numărul mai mare de zile de concediu în perioada sărbătorilor, dar și diverse asigurări.
Managerii, directorii, CTO-ul sau directorii economici pot câștiga sume cuprinse între 10.000 de lei și 25.000 de lei. Deși în supermarketuri se cere un volum mare de oameni, aceștia nu mai găsesc atât de multe persoane dispuse să muncească pentru sume mici.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„În ceea ce privește câștigurile salariale, piața muncii a avut dintotdeauna un paradox care e puțin probabil să se schimbe într-un viitor apropiat. Mai exact, domeniile care au angajat cel mai mult nu au fost întotdeauna și cele în care s-a câștigat cel mai bine. Asta pentru că acolo unde vedem despre volume foarte mari în recrutare, vorbim și de o pondere mare a angajaților pe poziții entry level. De aceea, vom regăsi domenii precum retailul, serviciile, industria alimentară sau turismul în topul celor mai mari angajatori din România, la distanță considerabilă de următoarele clasate, însă undeva în a doua parte a ierarhiei atunci când facem o evaluare în funcție de salarii”, explică Bogdan Badea, CEO, potrivit wall-street.ro .
Citește și: Salariații vor putea avea acces la platforma Revisal pentru a-și descărca adeverința de vechime
Unde se câștigă cel mai bine în România
În anumite județe din țara noastră se câștigă mai bine, iar cele două sunt București și Cluj, județe ce au fost întotdeauna în topul salariilor, însă de creșteri semnificative au avut parte și județele Timiș și Sibiu. În București, salariile au crescut de anul trecut cu 685 de lei, ajungând la de 5.500 de lei în ianuarie 2023, iar salariile din Cluj nu sunt foarte departe de cele din Capitală, acolo salariul a ajuns la suma de 5.200 de lei, cu 729 de lei mai mari faţă de aceeaşi lună din anul 2022.
Salariul mediu net din Timiş a ajuns la peste 4.600 de lei, o sumă ce a crescut cu 730 de lei față de anul trecut, iar cel din Sibiu a crescut cu 735 de lei, până la aproape 4.500 de lei.
"Aceste judeţe au fost şi rămân în continuare în fruntea clasamentului la capitolul salarii mari, datorită faptului că au o dezvoltare economică atractivă, multe companii mari şi medii care aleg să-şi înceapă activitatea în aceste judeţe să se dezvolte, creând din ce în ce mai multe locuri de muncă şi, implicit, crescând salariile pentru a avea de unde să-şi procure angajaţi specializaţi.
Ca atare, creşterile salariale înregistrate în Sibiu şi Timiş sunt mai mari decât cele din Bucureşti şi Cluj pentru a putea atrage în continuare angajaţi valoroşi”, a declarat Sorina Faier, managing partner al unei companii de recrutare, conform antena3.ro.
Citește și: Este oficial! Tichete de masă în valoare de 40 de lei. Anunțul oficial al premierului României