Ce salarii se majorează în 2022. Ce are în plan Guvernul Ciucă

Author: Lavinia Medrea

Ce salarii se majorează în 2022. Ce are în plan Guvernul Ciucă

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Guvernul Ciucă urmează să stabilească vineri, într-o ședință, ce salarii vor fi majorate în anul 2022.

Guvernul PNL- PSD pregătește o ordonanță de urgență care ia în calcul mai multe măsuri financiare pentru anul 2022.

Printre măsurile sugerate se numără și înghețarea indemnizațiilor demnitarilor, înghețarea punctului de amendă, a sporurilor bugetarilor, dar și a pensiilor speciale. De asemenea, ordonanța are în plan majorarea salariilor medicilor, profesorilor, polițiștilor și militarilor.

Salarii mai mari pentru medici, profesori și polițiști

Pentru anumite categorii de angajați, se vor mări salariile în 2022 cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021. Este vorba despre anumite categorii din sistemul de sănătate, de învățământ, polițiști și militari.

Citeste si: Vești bune pentru parinti! Guvernul a aprobat creștera alocațiilor pentru copii. Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Indemnizațiile demnitarilor și funcțiile asimilate acestora vor fi înghețate în 2022, potrivit proiectului de OUG. În plus, toate pensiile speciale vor fi înghețate, iar pensiile pentru primari se amână cu un an.

Se îngheață toate sporurile în sectorul bugetar, iar orele suplimentare vor fi recuperate cu zile libere. Nu se vor oferi premii decât pentru sportivi și elevii și profesorii îndrumători cu rezultate la olimpiade.

Cu toate că salariile se majorează, amenzile nu cresc

Guvernul PNL-PSD îngheață punctul de amendă la valoarea de 145 de lei, conform proiectului de OUG care este gata pentru a fi adoptat.

Citeste si: Majorare alocații 2022. Cu cât cresc alocațiile de la 1 ianuarie

Pentru că salariul minim pe economie se va majora de la 1 ianuarie 2022, ar fi urmat să crească și amenzile, acestea fiind hotărâte prin lege la valoarea de 10% din salariul minim.