Ce salariu are un angajat al Poștei Române după 30 de ani de muncă! Angajații sunt în grevă generală

Autor: Diana Bostan

Angajații Poștei Române sunt în grevă generală

Sursa: Facebook

Angajații Poștei Române sunt de luni, 1 aprilie, în grevă generală, fiind nemulțumiți de salariile mici. Iată ce salariu are un angajat după 30 de ani de muncă.

Aflați în grevă generală de luni din cauza salariilor mici, angajații Poștei Române au transmis scrisori individuale către liderii coaliției de guvernare, exprimându-și nemulțumirea față de situația lor financiară. Aceștia subliniază faptul că primesc lunar un salariu net de doar 2.100 de lei și adaugă că au ajuns într-o situație disperată.

Ce salariu are un angajat al Poștei Române după 30 de ani de muncă

Blocul Național Sindical a declarat că, în cadrul unei campanii fără precedent, angajații Poștei Române aflați în grevă generală vor trimite mii de scrisori către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii coaliției de guvernare.

Potrivit news.ro, Scopul acestei acțiuni este de a le atrage atenția asupra nivelului scăzut al salariilor pe care le primesc. Această inițiativă vine ca răspuns la situația precară în care se află acești angajați și la lipsa unor măsuri concrete din partea autorităților pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și a remunerației.

Citește și: Vești rele pentru români! Pensiile și ajutoarele sociale pot întârzia din cauza grevei anunțate de Poșta Română: „Jumătate din populația României va avea de suferit”

În una dintre aceste scrisori, un angajat al Poștei Române, cu o vechime de 30 de ani în companie, a detaliat că primește lunar un salariu de 2.100 de lei net. Potrivit sursei menționate anterior, acesta subliniază frustrarea și nemulțumirea generală a angajaților față de nivelul scăzut al remunerației, în ciuda anilor de muncă dedicată și a experienței acumulate în cadrul companiei.

“Mă număr printre lucrătorii de la Poştă, care batem ţara în lung şi în lat, indiferent de vreme, care avem grijă ca pensiile şi ajutoarele sociale să ajungă la timp şi în siguranţă la milioane de cetăţeni şi avem, de fiecare dată, o vorbă bună şi un zâmbet pentru persoanele în vârstă, uită-te de copii şi nepoţii lor. Poate aţi uitat că în pandemie ne-am făcut treaba, cu toate că, pentru munca noastră şi pentru riscurile la care am fost supuşi, bani în plus nu am primit.

Noi n-am primit nici măcar un mulţumesc din partea autorităţilor acestei ţări. Însă, nu ne-am dat bătuţi şi ne-am dus mai departe misiunea noastră esenţială: am continuat să livrăm, să fim acolo pentru cei care depind de serviciile noastre”, se arată în scrisoare, potrivit News.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Angajații susțin că lucrurile nu mai pot continua așa

Angajatul Poștei Române a transmis către liderii coaliției de guvernare că "le-a ajuns cuțitul la os" și că se simt reprezentații "săracilor României". Acesta și-a exprimat frustrarea față de lipsa de interes din partea liderilor și a subliniat sacrificiile pe care le fac, menționând că au renunțat la o parte din salariu în timpul grevei pentru a lupta pentru un trai decent pentru ei și familiile lor.

De asemenea, angajatul în cauză a evidențiat faptul că această situație le afectează și sărbătorile, cum ar fi masa de Paște, care va fi și mai modestă decât în mod obișnuit.

“Stimaţi domni, ne-a ajuns cuţitul la os. Suntem săracii României. Lucrurile nu mai pot continua aşa. Ne-am asumat, odată cu semnătura pentru greva din Poşta Română, să renunţăm la o sută şi ceva de lei pentru fiecare zi în care vom lupta ca noi şi familiile noastre să aibă un trai decent. Aşadar, masa noastră de Paşte, care oricum era modestă, va fi una şi mai săracă. Vouă vă pasă? Se pare că nu. Acum sunteţi sus, sunteţi puternici şi nu vă interesează decât să rămâneţi cât mai mult acolo, în funcţii înalte”, se mai arată în scrisoare. 

Citește și: Medicii de familie şi cei din policlinici intră în grevă. Pacienţii nu vor fi primiţi la consultaţii

Angajatul Poștei Române a subliniat că, la alegerile din acest an, intenționează să voteze în așa fel încât să ofere și altora șansa de a conduce România, exprimându-și astfel dezamăgirea față de actualii lideri și dorința de schimbare în conducerea țării.

Uitaţi însă un lucru: sunteţi acolo pentru că eu v-am dat această putere, în urmă cu patru ani, când am mers la vot. Anul acesta este rândul meu să împart din nou această putere. Înainte de toate, o să mă gândesc dacă mai merită să merg la vot. Dacă va mai merita, poate că o să merg să pun mâna pe blestemata aia de ştampilă, să ocolesc cu grijă numele voastre şi cele ale tovarăşilor voştri şi să dau altora şansa, pentru următorii patru ani, să conducă această ţară.”, a mai precizat acesta.