Ce salariu încasează lunar un angajat la Ikea, în București

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 19 aug 2021, 17:04
Cum sunt platiti angajații de la Ikea
Sursa: www.pexels.com

Ikea are două magazine în București, iar angajații de acolo câștigă destul de bine. Era și de așteptat, în condițiile în care această companie de mobilier este una dintre cele mai mari din lume.

Ikea este o companie privată, fondată în Suedia, încă din anul 1943. În România, această marcă a ajuns de-abia în 2007, mai exact pe 21 martie, când a fost inaugurat magazinul Ikea din Băneasa. Compania are aproape 400 de magazine în 50 de țări din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia și Australia. 

Angajații de la Ikea, plătiți destul de bine

Ikea este cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni, astfel că nu este deloc suprinzător faptul că angajații acestei firme nu se pot plânge de partea financiară.

De exemplu, în București, singurul oraș din România în care Ikea are magazine, salariul minim este de peste 2.600 de lei, pentru un post full-time. 

Cei care vor să se angajeze la această companie trebuie să știe că nu li se cere obligatoriu să cunoască o limbă străină. Bineînțeles că aici este vorba despre lucrătorii comerciali. Pentru posturile mai avansate, și cerințele sunt mai mari. În plus, angajații de la Ikea primesc bonuri de masă, dar și primă de vacanță. 

În cazul în care magazinul îndeplinește anumite obiective, angajații sunt recompensați și cu bonusuri de performanță. Cei care lucrează la Ikea de cel puțin 5 ani au parte și de o contribuție la pensia privată. De asemenea, salariații au și abonament medical la o clinică privată, dar primesc și o parte din banii pentru transport. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Magazinele Ikea, profit uriaș

Ikea a fost fondată de Ingvar Kamprad și tocmai de aceea numele firmei are o mare legătură cu omul de afaceri. Literele acestei mărci provin de la prenumele și numele fondatorului, ”e” vine de la numele fermei în care a crescut acesta, Elmtaryd, iar ”a” este de la localitatea în care s-a născut Kamprad, Agunnaryd. 

Compania se numără printre cele câteva lanțuri de magazine care au decis să aibă puncte de desfacere și în Orientul Mijlociu.

În țara noastră, Ikea a ajuns în 2007, odată cu deschiderea magazinului din Băneasa. Acesta se întinde pe o suprafață de 26.000 de metri pătrați și are 1.500 de locuri de parcare. 

Într-un singur an, magazinul Ikea din Băneasa vinde peste 20 milioane de produse, a căror valoare se ridică la aproximativ 150 de milioane de euro. Peste 3 milioane de oameni au intrat în magazin și alte 20 de milioane de persoane au vizitat site-ul oficial. În

luna iunie a anului trecut, s-a inaugurat și cel de-al doilea magazin Ikea din România, tot în București, mai exact pe bulevardul Theodor Pallady. 

Este important de știut și faptul că în 2015, Ikea a achiziționat peste 33.000 de hectare de pădure în România. A fost pentru prima dată când compania suedeză a făcut acest lucru, la nivel mondial. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?