Ce salariu primește o femeie de serviciu care face curat într-o scară de bloc în 2024: Situația poate fi diferită în funcție de oraș, dar se ține cont și de alte aspecte

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 09 sep 2024, 14:26

Ce salariu primește o femeie de serviciu care face curat într-o scară de bloc în 2024

Sursa: pexels.com

Câți bani primește o femeie de serviciu în 2024?

Salariile femeilor de serviciu diferă de la o localitatea la alta, dar se ține cont și de alte aspecte. De asemenea, este bine de menționat faptul că angajatorii oferă contracte de muncă pe perioadă determinată.

Câți bani câștigă o femeie de serviciu în prezent?

În prezent orice scară de bloc are nevoie de o persoană care să țină oridinea și curățenia și nu toată lumea se poate angaja într-un astfel de job, mai ales că nu este o slujbă deloc ușoară.

Iată ce salariu primește o femeie de serviciu în 2024, mai ales că toate prețurile s-au majorat în ultima perioadă.

Sunt foarte multe doamne care aleg să se trezească de dimineață, iar la primele ore ale dimineții deja se află în scările de bloc din Capitală și nu numai. Cu toate că acestea nu fac o muncă simplă și nici plăcută, totuși, este una importantă pentru ca locatarii să se poată bucura un mediu curat, iar acest lucru denotă faptul că femeile de serviciu sunt extrem de importante.

Astfel, fiecare asociație de bloc are nevoie de o astfel de persoană și este greu de găsit una care să își facă treaba așa cum își doresc locatarii.

Potrivit unor platforme de recrutare, nu există un salariu fix pentru acestea. Totul depinde de localitate, dar și de programul de lucru. Ofertele pe care le fac asociațiile de bloc sau firmele de angajare nu sunt deloc de neglijat.

Din postările afișate pe site-urile de recurtare putem observa că salariul unei femei de serviciu pornește de la 400 de lei net pentru 2 ore de muncă pe săptămână, la un bloc din București, cu contract.

Într-un alt anunț, o firmă de curățenie oferă suma de 1.500 de lei, în zona Străulești, programul fiind unul de 4 ore zilnic.

De asemenea, într-un imobil din sectorul 3, cu două scări și 12 etaje, se caută o femeie de serviciu și i se oferă contract de muncă, dar și un salariu de 3.500

de lei pentru 8 ore de muncă, după ce se va da o probă de lucru.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Citește și: Ce salariu are un șofer de camion în 2024: Este unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă în prezent

Multe dintre femeile de serviciu aleg să lucreze la negru

Deși nu este o muncă ușoară, și se oferă salarii atractive, multe dintre femeile de serviciu aleg să lucreze la negru, iar la sfârșit de lună se mulțumesc cu doar câteva sute de lei.

Totuși, pe anunțurile publicitare, de pe platformele care sunt dedicate angajărilor, putem observa că în prezent se oferă și contract de muncă, iar după perioada de probă salariul poate fi majorat.

Ca și femeie de serviciu nu ai nevoie de o pregătire anume sau de studii universitare, dar trebuie să deții anumite calități. În primul rând aceasta trebuie să fie punctuală, serioasă, dedicată și loială.

Astfel, persoanele care îndeplinesc aceste condiții se pot bucura de un salariu bun, dar și de concediul anual binemeritat. Mulți dintre angajatori sunt dispuși să negocieze încă de la început salariul.

Citește și: Peste 700.000 de pensii au fost diminuate după recalculare: Care este motivul principal

Chiar dacă salariul nu este de neglijat, sunt foarte puține persoane care acceptă un astfel de job, mai ales dacă se pune accentul pe statut, dar și pe modul în care sunt percepuți de către cei din jur.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.