Ce școli se închid? Anunțul făcut de ministrul Educației!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 18 feb 2021, 14:29
Lista școlilor închise a fost actualizată de Ministerul Educației
Sursa: unsplash

Școlile au fost redeschise pe data de 8 februarie 2021, însă din cauza apariției unor cazuri noi de coronavirus, anumite unități de învățământ și-au închis porțile. Ministerul Educației a anunțat lista completă a școlilor care se închid.

Încadrarea școlilor într-un anumit scenariu de funcționare se face ținând cont de contextul epidemiologic, astfel că acolo unde sunt raportate cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, autoritățile pot lua decizia de a reveni la sistemul online. Iată ce școli se închid după ce numărul de infectări cu Covid-19 a crescut.

Lista școlilor care se închid pentru a preveni răspândirea noului coronavirus 

Autoritățile monitorizează în mod constant evoluția cazurilor noi de coronavirus în școli, astfel că în situația în care apar noi focare de îmbolnăvire sunt luate măsuri pentru ca sănătatea elevilor, dar și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. În prezent, potrivit informațiilor oficiale prezentate de Ministerul Educației, 542 de clase și-au suspendat cursurile față în față din cauza noului coronavirus, având în vedere că de la redeschiderea școlilor și până în prezent, 600 de elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

„1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 08-17 februarie: 542
2. Număr elevi confirmați în perioada 08-17 februarie: 600
3. Număr angajați confirmați în perioada 08 – 17 februarie: 47”, au anunțat reprezentații Ministerului Educației, potrivit romaniatv.net.

Autoritățile au anunțat că în urma ședinței de luni a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia ca șapte unități de învățământ din București să își desfășoare activitatea în mediul online.

Hotărârea a fost luată pentru că infrastructura unităților de învățământ nu permite respectarea tuturor normelor de protecție impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în comunitate. 

Pe lista școlilor din București unde cursurile se desfășoară în mediul online se află: Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Şcoala Gimnazială nr. 124, Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Elevii ar putea renunţa la masca de protecţie? Sorin Cîmpeanu: "Nu există obligativitatea purtării măştii"

După o lungă perioadă în care au fost închise, școlile din România s-au redeschis pe data de 8 februarie 2021, imediat după vacanța elevilor. Ulterior, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a început să crească în școli, însă ministrul Educației a precizat la acel moment că îmbolnăvirea cu Covid-19 s-a făcut în timpul vacanței și nu după reluarea cursurilor.

Întrebat în ce condiții se pot închide din nou școlile, ministrul Educației a oferit explicații.

„Pentru cei mici de grădiniţă, la aparitia unui caz confirmat se suspendă pentru 14 zile activitatea în clasa respectiva. Pentru invatamantul gimnazial şi liceal, după primul caz se face ancheta si se ia decizia. Daca apare si un al doilea caz, atunci cursurile la clasa respectivă se suspendă pentru 14 zile.

Daca se inchid trei clase dintr-o scoala care are patru clase, este o mare problema şi şcoala se poate închide. Daca se inchid 2-3 clase  dintr-o şcoală cu 50 de clase, situatia este diferita.”, spunea ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la scurt timp după redeschiderea unităților de învățământ.

Citeste si: Formular de consimțământ pentru testarea elevilor suspecți de COVID-19. Iată cum arată documentul si cum îl completezi corect