Ce se ascunde in spatele rivalitatii dintre Ciprian Maris si Ovidiu Jimborean de la „Exatlon”

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 09 sep 2020, 23:10

Drumurile exatlonistilor Ciprian Maris de la Faimosi si Ovidiu Jimborean de la Razboinici s-au intalnit de multe ori, cei doi fiind camarazi atat in ring, cat si in afara lui. In timp, camaraderia s-a transformat intr-o rivalitate care se duce acum pe traseele de la "Exatlon".

Rapizi, rezistenti si puternici, cei doi luptatori MMA nu rateaza nici o ocazie de a se alege pentru o confruntare directa sau pentru a-si comenta evolutiile pe traseele din Dominicana. 

"M-am apucat de sport in urma cu 6 ani. Cand am intrat pentru prima oara intr-o sala de arte martiale mixte, Maris era deja un fel de vedeta acolo. O buna bucata de vreme am fost un <sac de box> pentru el, pentru ca eram pe inaltimea, pe greutatea lui si isi facea antrenamtenele cu mine.

A urmat o perioada de vreun an si jumatate in care pot spune ca am fost ca fratii. Eram saraci si mergeam si cate 1000 de kilometri la competitii ca sa luptam 2 ore," a povestit Ovidiu Jimborean, dupa ce a pierdut un punct pe traseu in fata lui Ciprian Maris. 

Intrarea celor doi in competitie directa pe traseele "Exatlon" arata ca o confruntare a titanilor, amandoi fiind hotarati sa castige teren in fata ceiluilalt, exact ca intr-o cusca de MMA.

Isi speculeaza fiecare slabiciune. Daca Ciprian Maris pare mai rezervat in declaratii, nu acelasi lucru e valabil si pentru Ovidiu Jimborean. 

Ovidiu despre Ciprian: „Cred ca e cam greut pentru <Exatlon>, in momentul de fata”

"Initial il chemam eu pe el la antrenamente si il rugam sa vina sa imi mai dea cate un pont. Lucrurile au luat o alta intorsatura datorita faptului ca el era cel care ma suna sa ne intalnim, sa ne antrenam.

Daca tin bine minte, in prima zi la traseu, chiar daca el a terminat primul la photo finish, am ajuns inaintea lui si stiu lucrul asta pentru ca mi-au zis colegii si am vazut si eu. Diferenta de greutate isi spune cuvantul, iar categoria lui este aceeasi ca a mea; de altfel, in ultima vreme, in MMA a luptat la 62 kg, el acum are undeva la 73-74 kg. Cred ca este un pic <greut> pentru Exatlon, in momentul de fata", comenta Ovidiu Jimborean, dupa cel de-al doilea joc pentru vila, evolutia faimosului. 

Ciprian Maris s-a apucat de sport la 11 ani, in ciuda eforturilor mamei sale de a-l impiedica sa se indrepte spre sporturile de contact, si si-a cladit o cariera sportiva de succes in cei 16 ani de cand este sportiv de performanta.

"Mama mea nu a vrut; zicea ca o sa devin golan. Dar, dupa 2 saptamani in care am plans continuu, tatal meu a zis sa ma duc.

Am avut numeroase titluri, am castigat centuri; Triplu Campion modial la Kempo, dublu campion mondial in federatia World MMA Champion, titlu RXF, centura World Champion si foarte multe titluri nationale", rememora faimosul, inainte de a pleca in Republica Dominicana, palmaresul sportiv.  

Razboinicul Ovidiu Jimborean s-a indreptat catre sport din necesitate. Acesta facea parte din personalul administrativ al Universitatii <Babes Bolyai>, din Cluj Napoca, si se pregatea pentru studii doctorale.

Foarte curand si-a dat seama ca trebuie sa faca miscare pentru ca statul la birou ii cauza dureri de spate si, la 23 de ani, intra intr-o sala de sport hotarat sa isi rezolve problemele de sanatate. Practica sporturile de contact de 7 ani si ceea ce a inceput ca o nevoie s-a transformat rapid intr-o cariera. 

"In primul an si jumatate mi-am luat bataie pe oriunde am mers. Toata lumea credea ca sunt genul de sportiv care da cu stangul in dreptul. Apoi l-am cunoscut pe actualul meu antrenor si prieten, Mircea Cublesan, care a avut incredere in mine si le-a demonstrat tuturor ca o sa reuseasca ce nu au reusit altii. Si, in mai putin de 9 luni, aveam sa fiu medaliat national, urmatorul an medaliat international la Munchen la Jujitsu brazilian, apoi medaliat mondial la Kempo", declara inainte de competitie razboinicul. 

Cum vor fi confruntarile dintre Ciprian Maris si Ovidiu Jimborean, daca vor reusi sa se replieze Razboinicii si cum vor evolua Faimosii, aflati urmarind de sambata pana marti, incepand cu ora 20.00, reality-ul sportiv "Exatlon", numai la Kanal D. 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.