Ce se dă de pomană de Adormirea Maicii Domnului? Nu trebuie să lipsească aceste alimente din pachete

Author: Bianca Vidoi

Adormirea Maicii Domnului

Sursa: doxologia.ro

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită anual la data de 15 august, zi însoțită alături de o cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este considerată una dintre cele mai importante sărbători ale calendarului creștin ortodox, fiind a doua sărbătoare cu cruce roșie din luna august. În această zi de sărbătoare, credincioșii sunt încurajați să meargă la biserică pentru a împărți pachete pentru sufletele celor trecuți la cele sfinte. Iată ce se dă de pomană de Adormirea Maicii Domnului.

Ce se dă de pomană de Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare din luna august, fiind pomenită odihna Fecioarei Maria. Data de 15 august este trecută în calendarul creștin ortodox cu o cruce roșie, iar credincioșii se pregătesc sufletește și trupește pentru sărbătorirea acesteia, în cele două săptămâni în care se ține post.

Este recomandat ca oamenii să dea de pomană și în perioada de 31 iulie- 14 august 2024, atunci când este postul Adormirii Maicii Domnului, nu doar la data de 15 august, când este pomenită sărbătoarea.

Aceste pachete sunt oferite pentru a comemora amintirea celor trecuți la cele veșnice și sunt adesea pregătite cu o zi înainte, urmând ca în dimineața zilei de 15 august să fie duse la biserică pentru a fi sfințite de preoți la slujbă. 

Adormirea Maicii Domnului
[Sursa: doxologia.ro]

Citește și: Pe ce dată începe Postul Sfintei Marii 2024: Ce este interzis să faci până pe data de 15 august și când este dezlegare la pește

Din pachetele pe care le dau de pomană credincioșii nu trebuie să lipsească fructele și legumele ce fac parte adesea din recoltele proprii, dar nici bucatele pregătite de gospodine, cu o zi înainte. Este indicat ca în pachetele date de pomană să nu lipsească strugurii sau prunele. După ce acestea sunt sfințite de către preoți, pachetele sunt date de pomană persoanelor mai puțin norocoase, potrivit playtech.ro.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Ce nume se sărbătoresc la data de 15 august 2024?

La data de 15 august 2024 este pomenită Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, zi în care își serbează onomastica persoanele ce poartă numele Fecioarei Maria sau alte derivate ale acestui nume. Există persoane care consideră că în această zi nu este bine să spunem „La mulți ani!”, deoarece este celebrată trecerea la odihnă veșnică a Fecioarei Maria, însă preoții încurajează celebrarea acestei ocazii, considerând Adormirea Maicii Domnului un prilej de sărbătoare, potrivit ziarulunirea.ro.

Adormirea Maicii Domnului
[Sursa: doxologia.ro]

Peste 2 milioane de români poartă numele Fecioarei Maria sau diferite derivate ale acestuia, iar acestea sunt numele celebrate la data de 15 august 2024, de Adormirea Maicii Domnului:

Maria
-Mari
-Meri
-Marioara
-Măriuța
-Marița
-Mara
-Mariana
-Marilena
-Marina
-Marinela
-Marița
-Marusia
-Mariuca
-Maricica
-Mia
-Mioara
-Marian
-Marin
-Marinel
-Marinuș
-Ana-Maria