Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum este cunoscută în popor sărbătoarea, este celebrată anual la data de 8 septembrie 2024. Această sărbătoare este trecută cu o cruce roșie în calendarul creștin ortodox, motiv pentru care credincioșii se duc la slujbele speciale ale acestei zile, alături de diferite pachete pe care le dau de pomană pentru sufletele celor trecuți la cele veșnice. Iată ce semnificație are fiecare aliment pus în pachet.
Ce se dă de pomană de Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie 2024
Atât Biserica Ortodoxă, cât și Biserica Catolică, celebrează Nașterea Maicii Domnului la data de 8 septembrie, zi în care se crede că începe toamna. Acesta este motivul pentru care credincioșii sunt încurajați să pună în pachetele pe care le dau pomană diferite fructe de sezon, fiecare fruct având o semnificație aparte.
Credincioșii ce pun nuci în pachetele ce se dau de pomană vor atrage înțelepciune, protecție divină și armonie pentru trup și suflet, în timp ce merele sunt asociate cu bucuria, prosperitatea pe toate planurile și puterea de a rezista în fața tentațiilor. Strugurii sunt adesea asociați cu bogăția, voia bună și momentele dragi petrecute alături de persoanele iubite.
Cireșele sunt și ele puse în pachetele ce se dau de pomană de Sfânta Maria Mică, iar acestea atrag fericire și prosperitate, fiind considerate simbol al frumuseții. Este important ca în pachete să fie puse fructe din recoltă pentru ca cei de pe lumea cealaltă să primească din roadele acestui an. Se crede că persoanele ce pun fructe din recoltă în pachetele ce se dau de pomană vor avea noroc, iar persoanele trecute la cele veșnice vor primi liniște și păcatele le vor fi iertate, potrivit fanatik.ro.
Rugăciunea pentru îndeplinirea dorințelor către Maica Domnului
La data de 8 septembrie 2024 este important să ne rugăm la Maica Domnului și să îi mulțumim pentru ceea ce face pentru noi. Este indicat ca în această zi să se roage puternic femeile care nu pot să rămână însărcinate, dar și femeile însărcinate pentru a avea o sarcină ușoară, fără complicații. Și persoanele ce se simt pierdute se roagă în această zi pentru a primi ghidare de la Maica Domnului. Iată care este rugăciunea pentru îndeplinirea dorințelor:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Citește și: Sfânta Maria 2023: Se zice sau nu „La mulți ani!”? Tradițiile care se mai păstrează în această zi Sfântă
”Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”
După aceasta se rostește rugăciunea Tatăl Nostru, apoi următoarele cuvinte cuvintele: ”Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin!”.