Ce se întâmplă cu banii de pensii? Raluca Turcan a făcut marele anunț

Author: Marina Ionescu
Ce se întâmplă cu banii de pensii?
Sursa: PixaBay

Ministrul Raluca Turcan a precizat ce se întâmplă cu bugetul pentru pensii! Iată anunțul ce îi interesează pe toți pensionarii!

Raluca Turcan a făcut un anunț ce îi interesează pe toți românii! Ministrul Muncii a spus motivul pentru care subvenția va scădea cu 3,3 miliarde de lei.

Ce se întâmplă cu bugetul pentru pensii!
[Sursa: PixaBay]

Citeste si: Vestea momentului pentru PENSIONARI! Se schimbă din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Ce s-a aflat despre bugetul pentru pensii

Inițial, draftul rectificării bugetare arăta ca bugetul Ministerului Muncii va fi diminuat cu 2,781 miliarde de lei, de la 53,805 miliarde de lei la 51,024 de miliarde de lei. Însă, luni s-a ajuns la o nouă propunere de rectificare bugetară, care prevede o diminuare cu 3,3 miiliarde de lei a subvenției acordate de stat către bugetul asigurărilor sociale.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru mii de pensionari! Aceste pensii vor fi desființate! Cine va avea de suferit

„Gradul de sustenabilitate a bugetului de pensii este în creștere față de suma estimată inițial la veniturile pe anul 2021.

Propunerea de rectificare bugetară pentru Ministerul Muncii prevede diminuarea cu 3,3 miliarde de lei a subvenției acordate de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale, fapt care reflectă creșterea veniturilor colectate din contribuțiile angajaților.

În acest moment, BASS nu mai are nevoie de subvenția de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan: ‘O creștere de 547 milioane de lei pentru echilibrarea bugetului de șomaj’

De asemenea, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a mai spus că diminuarea subvenției de la bugetul de stat nu înseamnă reducerea bugetului alocat ministerului pe care îl conduce. 

„Creșterea investițiilor cu 32,4% față de perioada similară a anului trecut și măsurile de susținere a mediului de afaceri – măsurile pentru angajați și angajatori, flexibilizarea muncii, debirocratizarea, digitalizarea relațiilor de muncă au avut impact și asupra pieței muncii, astfel încât,

din ianuarie până acum, s-au înregistrat un număr de 120.000 noi contracte active și tot atâtea persoane nou intrate pe piața muncii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Diminuarea subvenției de la bugetul de stat NU înseamnă reducerea bugetului alocat Ministerului Muncii.

Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale și a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale și vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca până acum.

În propunerea de rectificare a bugetului Ministerului, este prevăzută, de asemenea, o creștere de 547 milioane de lei pentru echilibrarea bugetului de șomaj, ca efect al majorării cheltuielilor pentru aplicarea măsurilor active destinate angajaților și angajatorilor.”, a adăugat Raluca Turcan.

Bogdan Chirieac, despre pensiile speciale din România

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre modul inechitabil în care pensiile speciale sunt oferite în România. Acesta a mărturisit  că ele nu o să fie desființate, chiar dacă s-a discutat despre această ipoteză în trecut.

Citeste si: Vestea care afectează toți românii! Pensiile scad după 2030

„Pensii de serviciu, pensii speciale, nu este vorba de contributivitate. Păi, nu știu ce să cred, cu toată dragostea, fiindcă această componentă a desființării pensiilor speciale, a tuturor pensiilor speciale, a fost în programul de guvernare al PNL la alegerile europarlamentare din 2019, a fost cap de listă.

Mi-a și spus la vremea respectivă un lider al PNL, când în sondaje se arăta că toți cei care nu au pensii speciale sunt împotriva pensiilor speciale și cei care nu au pensii speciale sunt vreo 4 milioane și ceva iar cei cu pensie specială, de serviciu sunt câțiva, că, domnule, a doua zi după ce venim, desființăm și facem și dregem.

Astea sunt vorbe de clacă, nu se va desființa nicio pensie specială, de serviciu.

Nu se vor desființa fiindcă le e teamă de sistem, se bazează pe sistem, e o întreagă încrengătură de complicități acolo, nici pomeneală și când vine USR-ul să zică mai zice și el de electoratul lui, de 10% – 15%, ca PNL, care la europarlamentare a luat 29%.

A zis sus și tare. PSD-ul a luat 22%, la egalitate cu USR-ul. A zis că le desființează. Nici pomeneală de așa ceva. E o petardă aruncată într-un scenariu anume.”, a transmis Bogdan Chirieac la România TV.