Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020? Toți cei care merg la vot trebuie să știe asta!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 feb 2021, 02:40
Cum trebuie folosit buletinul pentru a vota la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie
Sursa: unsplash

Alegerile Parlamentare 2020 vor avea loc pe data de 6 decembrie, astfel că au mai rămas doar câteva zile până când românii vor merge la urne. Ce se va întâmpla cu buletinul în momentul votului?

Alegerile Parlamentare din acest an, la fel ca cele locale care au avut loc în această toamnă, se vor desfășura după reguli stricte, astfel încât să fie redus la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus. Ce ar trebui să știe cetățenii care vor merge la vot pe data de 6 decembrie?

Cum trebuie să procedeze cei care vor să voteze la Alegerile Parlamentare 2020? 

6 decembrie este momentul în care românii își vor alege deputații și senatorii din Parlamentul României pentru următorii patru ani. Deși au existat multe voci care au cerut amânarea alegerilor parlamentare, având în vedere criza sanitară provocată de noul coronavirus, autoritățile au decis, în cele din urmă, ca scrutinul electroral să aibă loc, însă cu respectarea tuturor normelor de protecție. 

Pentru a preveni răspândirea în comunitate a noului coronavirus, alegătorii vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli în momentul în care se vor prezenta la urne, iar una dintre acestea

are legătură cu folosirea buletinului. Dacă până acum actul de identitate era introdus în tabletă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, acum, alegătorul va fi instruit să poziţioneze singur actul de identitate sau documentul de identitate în suportul terminalului informatic, la fel cum s-a întâmplat și la alegerile locale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum arată ultimele sondaje pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie. Cât la sută au PSD, PNL sau USR

Măsura a fost luată pentru a evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între alegători și orice membru al biroului electoral al secţiei de votare. În cazul în care alegătorul nu poate poziționa singur actul de identitate în suportul terminalului informatic, operatorul de calculator va face acest lucru, iar imediat după va fi obligat să își dezinfecteze mâinile cu o soluție pe bază de alcool și să își schimbe mănușile.

Tot pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în secțiile de votare vor exista mai multe flacoane cu soluție dezinfectantă, alegătorii, dar și membrii biroului electoral al secţiei de votare vor fi obligați să poarte masca de protecție, iar la intrarea în secțiile de vot alegătorilor li se va lua temperatura.

Regulamentul oficial prevede ca în secțiile de vot, distanța minimă între persoane să fie de 1 metru, iar în sala de vot să nu fie mai mult de 5 alegători, în același timp.

Citeste si: Cum poți afla care este secția ta de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie?

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.