Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol

Author: Diana Bostan
Actualizat: 24 sep 2023, 15:35

Carduri sociale 2024

Sursa: Arhivă

Situația cardurilor sociale este una incertă pentru români. Aceștia se tem că Guvernul le-ar putea tăia ajutorul pentru o masă caldă.

Următoarea tranșă a cardurilor sociale ar urma să fie virată în luna octombrie, însă românii se tem că acest ajutor ar putea fi sistat. Guvernul clarifică situația cardurilor sociale.

Guvernul face lumină în privința cardurilor sociale

Aproximativ 2,5 milioane de români beneficiază de un ajutor financiar de la stat, menit să le asigure o masă caldă și alte alimente. Guvernul îi liniștește pe beneficiari, cardurile sociale urmând să fie acordate și-n anul 2024.

Citește și: Valoarea tichetului de creșă va crește: Cine urmează să primească acești bani?

La fiecare două luni, românii vulnerabili beneficiază de un ajutor în valoare de 250 de lei. Aceștia pot folosi cardurile pentru a cumpăra alimente sau o masă caldă. 

Citește și: Tichete educaționale pentru anul școlar 2023-2024: Data până la care se poate depune cerere pentru banii de rechizite

Oamenii aflați în nevoie se tem că ar putea rămâne și fără acest ajutor, prin prisma necesității de a diminua cheltuielile bugetare.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cardurile sociale nu vor fi tăiate în anul 2024

Guvernanții îi liniștesc pe cei ce beneficiază de cardurile sociale și susțin că banii vor fi livrați și-n anul 2024.

Ajutorul este acordat o dată la două luni și vor fi folosiți pentru asigurarea alimentelor de bază.

Citește și: Când primesc elevii bursele. Iată data la care cardurile lor vor fi încărcate

”Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024. Asta pot să vă spun sigur”,

a transmis ministrul de resort.

Guvernanții au anunțat faptul că următoarea tranșă va fi încărcată pe data de 15 octombrie. ”Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a explicat ministrul pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Vouchere pentru românii ce stau la casă. Vor primi ajutor pentru a schimba soba veche

De acest ajutor beneficiază o anumită categorie de pensionari, familiile monoparentale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, dar și persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.