Ce se întâmplă cu coronavirusul în România?  Adrian Streinu-Cercel, anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: „Sunt 24 de mutante ale virusului SARS-CoV-2 care...”

,
Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel
Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel[Sursa foto: Facebook]

Chiar dacă în momentul de față pandemia este sub control în România, iar numărul de infectări este din ce în ce mai mic,  Adrian Streinu-Cercel atrage atenția că în continuare există un pericol. Despre ce este vorba?


In articol:

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel, trage un semnal de alarmă cu privire la mutațiile virusului SARS-CoV-2  care există în circulație la momentul actual. Ce anunț a făcut specialistul?

 

Adrian Streinu-Cercel, noi precizări despre mutațiile coronavirusului

În România, campania de vaccinare împotriva noului coroavirus se desfășoară bine și pentru că numărul de infectări cu COVID-19 a scăzut mult în ultima perioadă, autoritățile sunt încrezătoare că pandemia va putea fi ținută în continuare sub control, chiar dacă vor fi ridicate anumite restricții. 

În acest context, Adrian Streinu-Cercel a ținut să le transmită medicilor că nu este un moment potrivit pentru relaxare și că ar trebui să rămână în continuare în alertă, având în vedere că există mai multe variante mutante ale coronavirusului în circulație, iar acest lucru poate reprezenta o problemă. Mai exact, la momentul actual, Adrian Streinu-Cercel a precizat că există 24 de mutații COVID-19 care au fost confirmate și că se fac în continuare evaluări pentru alte 13. 

“Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa.

Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi.”,  a spus Adrian Streinu-Cercel, potrivit stirileprotv.ro.

Adrian Streinu-Cercel a anunțat că există 24 de mutații ale coronavirusului care sunt în curs de transmitere
Adrian Streinu-Cercel a anunțat că există 24 de mutații ale coronavirusului care sunt în curs de transmitere[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii vaccinați! Cine va avea nevoie de o a treia doză de vaccin?

Majoritatea specialiștilor în sănătate sunt de părere că oamenii ar trebui să fie în continuare responsabili, chiar dacă restricțiile vor fi ridicate, având în vedere că pericolul nu a dispărut în totalitate.

În plus, autoritățile atrag atenția că pentru a preveni apariția unui nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, vaccinarea este foarte importantă, iar românii nu ar trebui să piardă din vedere acest lucru în perioada imediat următoare.

În ceea ce privește relaxarea restricțiilor, o parte dintre ele au fost deja ridicate, iar Florin Cîțu dă asigurări că și după data de 1 iunie vor mai exista modificări, astfel încât viața românilor să se apropie de normal.

Citeste si: Tulpina sud-africană COVID poate anula efectele vaccinării cu serul Pfizer! Ce au descoperit cercetătorii din Israel

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cât de periculoasă este, de fapt, tulpina britanică de COVID

Analiză zdrobitoare: criza politică şi inflaţia ridicată impun noi creşteri ale ratei dobânzii

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Ce se poate întâmpla la 4 luni de la infectarea cu COVID-19? Problema cu care se confruntă o mulțime de persoane: „Nu mai poți...”

Medicul Valeriu Gheorghita, declaratii despre noua varianta E484K a coronavirusului! Ar putea sa reduca eficienta vaccinului anti-COVID-19?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies