Ce se întâmplă cu coronavirusul în România?  Adrian Streinu-Cercel, anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: „Sunt 24 de mutante ale virusului SARS-CoV-2 care...”

Author: Amalia Georgescu
Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel
Sursa: Facebook

Chiar dacă în momentul de față pandemia este sub control în România, iar numărul de infectări este din ce în ce mai mic,  Adrian Streinu-Cercel atrage atenția că în continuare există un pericol. Despre ce este vorba?

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel, trage un semnal de alarmă cu privire la mutațiile virusului SARS-CoV-2  care există în circulație la momentul actual. Ce anunț a făcut specialistul?

Adrian Streinu-Cercel, noi precizări despre mutațiile coronavirusului

În România, campania de vaccinare împotriva noului coroavirus se desfășoară bine și pentru că numărul de infectări cu COVID-19 a scăzut mult în ultima perioadă, autoritățile sunt încrezătoare că pandemia va putea fi ținută în continuare sub control, chiar dacă vor fi ridicate anumite restricții. 

În acest context, Adrian Streinu-Cercel a ținut să le transmită medicilor că nu este un moment potrivit pentru relaxare și că ar trebui să rămână în continuare în alertă, având în vedere că există mai multe variante mutante ale coronavirusului în circulație, iar acest lucru poate reprezenta o problemă. Mai exact, la momentul actual, Adrian Streinu-Cercel a precizat că există 24 de mutații COVID-19 care au fost confirmate și că se fac în continuare evaluări pentru alte 13. 

“Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare.

Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi.”,  a spus Adrian Streinu-Cercel, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii vaccinați! Cine va avea nevoie de o a treia doză de vaccin?

Majoritatea specialiștilor în sănătate sunt de părere că oamenii ar trebui să fie în continuare responsabili, chiar dacă restricțiile vor fi ridicate, având în vedere că pericolul nu a dispărut în totalitate.

În plus, autoritățile atrag atenția că pentru a preveni apariția unui nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, vaccinarea este foarte importantă, iar românii nu ar trebui să piardă din vedere acest lucru în perioada imediat următoare.

În ceea ce privește relaxarea restricțiilor, o parte dintre ele au fost deja ridicate, iar Florin Cîțu dă asigurări că și după data de 1 iunie vor mai exista modificări, astfel încât viața românilor să se apropie de normal.

Citeste si: Tulpina sud-africană COVID poate anula efectele vaccinării cu serul Pfizer! Ce au descoperit cercetătorii din Israel

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.