Ce se întâmplă cu elevii care nu au participat la cursurile online? Ministrul Educației a spus cum va fi încheiată situația școlară

Author: B.H.

Elevii nu vor mai reveni la cursuri până la toamnă, iar toată activitatea s-a mutat în online. Ce se întâmplă cu elevii care nu au participat la cursurile online?

În perioada epidemiei de coronavirus s-a luat decizia închiderii școlilor din România, dar asta nu a însemnat o vacanță pentru elevi. Cursurile se desfășoară în mediul online, însă există și situații în care elevii nu au la dispoziție tehnologia necesară pentru a participa la ore.

Citeste si: Nelu Tătaru: "Nu am atins vârful epidemiei!" Când vom putea avea o scădere a numărului de cazuri noi?

Ce se întâmplă cu elevii care nu au participat la cursurile online? Ministrul Educației a spus cum va fi încheiată situația școlară 

Având în vedere că elevii nu se vor mai întoarce la școală până la toamnă, situația școlară a acestora va fi încheiată într-un mod diferit în acest an.

Citeste si: Cum se vor tine slujbele religioase dupa 15 mai. Anuntul premierului Orban

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut precizări în legătură cu acest subiect, explicând ce se va întâmpla cu elevii care nu au avut posibilitatea de a participa la cursurile online.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Dacă elevul nu a avut nicio notă și nu a participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală.

Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuală. Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media. Prima notă de pe semestru nu se dublează." a spus Ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea Plus, citată de digi24.ro. 

Pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au posibilitatea de a-și achiziționa echipamentele necesare pentru desfășurarea orelor în mediul online, Monica Anisie a confirmat că vor fi cumpărate tablete și echipamente în perioada imediat următoare.

"În curând vom ieși cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai achiziția de tablete și echipamente. 150 de milioane de lei pentru acești copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă și în felul acesta ne pregătim pentru că

specialiștii în medicină spun că în toamnă va fi un nou val.", a adăugat ministrul Educației.

Citeste si: China este dispusă că colaboreze cu OMS privind originea coronavirusului