Ce se intampla cu elevii care NU isi pornesc camera la orele online! Anunt de la Ministrul Educatiei

Author: Oana Iosif

Monica Anisie a emis un ordin de ministru prin care se explica se intampla cu elevii care isi tin camerele inchise in timpul cursurilor online.

Se pare ca elevii care nu isi vor deschide camera in timpul cursurilor online, pot fi considerati absenti, potrivit ordinului de ministru semnat de Monica Anisie. 

Ce se intampla cu elevii care nu isi pornesc camera video

Modificarea specificata in ordinul de ministru stabileste faptul ca daca elevul nu isi porneste camera video si nu'' raspunde cerintelor cadrului didactic'',

poate fi considerat absent. Daca acesta raspunde insa si comunica cu profesorul, nu poate fi considerat absent. 

Citeste si: Elevii s-ar putea întoarce în bănci din 11 ianuarie! Anunţ de la Ministerul Educaţiei

Articolul 14, litera f din OMEC 5.545/2020, modificat prin OMEC 6.200/2020 prevede acum că elevii  “au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog.

Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs; excepție fac orele destinate exclusiv evaluării elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video“,

informează Edupedu.ro.

Ordinul de ministru aduce precizari cu modul in care se pot motiva absentele la cursurile online:  ”Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit”, se mai arata in ordinul de ministru.

Citeste si: Cand se intorc, de fapt, elevii la scoala! Anuntul a venit de la Guvern in urma cu putin timp