Ce se întâmplă cu facturile la energie și cu prețurile de la 1 aprilie 2022! Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să vină cu o listă de măsuri până la finalul acestei luni

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 nov 2022, 09:00

Ce se întâmplă cu facturile la energie și cu prețurile de la 1 aprilie 2022! Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să vină cu o listă de măsuri până la finalul acestei luni

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va trebui să vină până la finalul lunii acesteia cu un pachet complet de măsuri care vor fi introduse de la 1 aprilie 2022.

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc azi, 15 februarie 2022, la Guvern, într-o nouă şedinţă, pentru a decide ce  măsuri vor fi implementate în energie după 1 aprilie 2022, dar şi în economice, având în vedere creşterea inflaţiei.

Ce se întâmplă cu facturile la energie de la 1 aprilie 2022

Ministrul Energiei trebuie să vină până la finalul acestei luni cu pachetul de măsuri pentru facturile la energie, iar PSD își arată deja nemulţumirea în privinţa aceasta.

Citeste si: Anunț important pentru românii care stau la bloc! Este interzis să li se solicite copii ale actelor pentru completarea cărții de imobil

„BNR a schimbat discuția de la inflație la un soc permanent, de aceea au crescut dobânzile. Dacă nu se iau măsuri acum, de a stimula economia, există un risc. Eu vorbesc de măsuri în economie în general, de măsuri pentru a salva toți angajații.

La Energie așteptăm soluții de la oamenii de acolo, de la minister, de la ANRE, de la toți care sunt implicați. Dar în general este nevoie de măsuri pentru a susține sectorul public, de a păstra puterea de cumpărare a românilor. Noi vom susține orice măsură pentru a crește veniturile românilor. Am compensat facturile pe noiembrie și decembrie fără să afectăm deficitul bugetar. Vom vedea ce creștere economică vom avea, dar, în contextul în care dobânzile cresc, avem și riscul acestui conflict, e bine să ne pregătim pentru ce e mai rău”
, a precizat Florin Cîţu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

PSD şi PNL ar fi de comun acord ca pe energie TVA-ul să scadă la 5% şi să fie eliminate certificatele verzi.

Citeste si: Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să facem economie la energie: "Ar trebui să ne schimbăm comportamentul"

„Eu știu, de la discuțiile la care am participat: înțelegerea a fost ca atunci când Guvernul are soluțiile pregătite, să vină să le prezinte.

Nu a fost niciun deadline. Eu vă spun doar atât: reglementare, plafonare nu reprezintă soluțiile pe termen lung. Asta înseamnă doar să bagi gunoiul sub preș! Soluția pe termen lung o reprezintă investițiile și este nevoie de un acord transpartinic pentru a investi pe termen lung”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Partidul Naţional Liberal (PNL) propune o reducere a TVA-ului de aproximativ 2%. În condițiile acestea, după spusele preşedintelui PNL, Florin Cîţu, şi inflaţia ar scădea treptat.

Propunerile au venit deoarece inflaţia a crescut la 8,35% în luna ianuarie 2022.

„Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei..Toate aceste discuţii pleacă în primul şi în primul rând de la cauză”, a declarat Marcel Ciolacu, răspunzându-i lui Florin Cîțu.