Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc azi, 15 februarie 2022, la Guvern, într-o nouă şedinţă, pentru a decide ce măsuri vor fi implementate în energie după 1 aprilie 2022, dar şi în economice, având în vedere creşterea inflaţiei.
Ce se întâmplă cu facturile la energie de la 1 aprilie 2022
Ministrul Energiei trebuie să vină până la finalul acestei luni cu pachetul de măsuri pentru facturile la energie, iar PSD își arată deja nemulţumirea în privinţa aceasta.
„BNR a schimbat discuția de la inflație la un soc permanent, de aceea au crescut dobânzile. Dacă nu se iau măsuri acum, de a stimula economia, există un risc. Eu vorbesc de măsuri în economie în general, de măsuri pentru a salva toți angajații.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
PSD şi PNL ar fi de comun acord ca pe energie TVA-ul să scadă la 5% şi să fie eliminate certificatele verzi.
Citeste si: Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să facem economie la energie: "Ar trebui să ne schimbăm comportamentul"
„Eu știu, de la discuțiile la care am participat: înțelegerea a fost ca atunci când Guvernul are soluțiile pregătite, să vină să le prezinte. Nu a fost niciun deadline. Eu vă spun doar atât: reglementare, plafonare nu reprezintă soluțiile pe termen lung.
Partidul Naţional Liberal (PNL) propune o reducere a TVA-ului de aproximativ 2%. În condițiile acestea, după spusele preşedintelui PNL, Florin Cîţu, şi inflaţia ar scădea treptat. Propunerile au venit deoarece inflaţia a crescut la 8,35% în luna ianuarie 2022.
„Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei..Toate aceste discuţii pleacă în primul şi în primul rând de la cauză”, a declarat Marcel Ciolacu, răspunzându-i lui Florin Cîțu.