Valeriu Steriu, reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie, îi liniștește pe români și susține că facturile la energie nu vor crește în această iarnă.
Facturile românilor nu vor fi majorate în această iarnă
Facturile românilor la gaze naturale şi la energie electrică vor fi în continuare subvenționate de către stat, până la sfârșitul lunii martie 2025.
Românii vor plăti în continuare 68 de bani pe kilowatt pentru un consum de până la 100 de kilowaţi lunar, 80 de bani pentru intervalul 100-255 de kilowaţi, 1,3 lei – între 255 şi 300 de kilowaţi, iar pentru ce depăşeşte 300 de kilowaţi – 1,3 lei pentru întreaga cantitate. Prețul pentru un kilowatt/oră nu va depăşi 31 de bani, în cazul gazelor.
” Până în 2025, o plasă de siguranță, aș putea spune, care poate avea, deși nu ne dorim să mai facem modificări, nici nu sunt anunțate în următoarele luni astfel de modificări. Monitorizăm permanent situația din toate punctele de vedere, tocmai pentru a vedea dacă este necesară o intervenție, dar în clipa de față cred că predictibilitatea este cea mai importantă, astfel încât toate companiile care au bugete de pus la
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Acestea sunt serviciile acoperite prin Programul “Cardul de energie”
Românii care beneficiază de Programul „ Cardul de energie ”, trebuie să știe că acesta poate fi folosit pentru achitarea facturilor la energie electrică, energie termică în sistem centralizat, butelie cu GPL propan pentru încălzire,gaze,lemne pentru foc,păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire, potrivit România TV.
Citește și: Vouchere pentru românii ce stau la casă. Vor primi ajutor pentru a schimba soba veche
Pentru a putea achita facturile la energie ai nevoie de cardul de energie, actul de identitate al beneficiarului și de o factură curentă sau restantă.
Citește și: Carduri sociale 2023. Când vor fi încărcate cardurile cu o nouă tranșă în valoare de 250 de lei
„ Cardurile pentru achitarea facturilor la energie acordate persoanelor vulnerabile pot fi utilizate ca instrumente de plată de două luni şi jumătate, timp în care am monitorizat permanent derularea programului, împreună cu reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română, şi am căutat permanent soluţii de îmbunătăţire a implementării ”, a declarat ministrul Marcel Boloş.