Ce se întâmplă cu Florin Piersic la scurt timp după externare. Medicii au făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a marelui actor

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 03 iun 2024, 12:37

Florin Piersic a fost externat

Sursa: Facebook: Florin Piersic

Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic. Marele actor a fost externat în această dimineață. Iată ce au transmis medicii cu privire la starea lui de sănătate!

După o lungă perioadă de spitalizare la Spitalul „Foișor” din București, legendarul actor Florin Piersic a fost externat în ziua de luni, 3 iunie. Internat în data de 9 mai din cauza unei infecții grave, evoluția sa este acum considerată favorabilă de către medici.

Actorul Florin Piersic a fost externat

Florin Piersic a fost externat de la Spitalul „Foișor” din Capitală, dar pentru a-și consolida recuperarea și pentru a reveni la forma optimă, actorul se va interna în curând într-o clinică specializată în procese de recuperare, notează digi24.

Comunitatea artistică și fanii își doresc o recuperare rapidă și completă pentru una dintre cele mai mari figuri ale teatrului și cinematografiei românești.

Citește și: Florin Piersic, mesaj emoționant de pe patul de spital: "Nu vreau să ne despărțim niciodată!" Medicii au anunțat care este starea sa de sănătate a actorului

„În dimineaţa zilei de 03.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, a fost anunțul făcut de reprezentanții Spitalului „Foișor”, potrivit digi24.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Potrivit reprezentanților Spitalului Foișor, starea de sănătate a lui Florin Piersic evoluează într-un mod încurajator.

Actorul se află acum peste nivelul conștient, cooperant și capabil să se mobilizeze singur pe distanțe scurte, ceea ce indică o recuperare semnificativă. Conform sursei menționate anterior, probele de laborator au revenit în limitele normale, confirmând progresul său în lupta împotriva afecțiunii.

În următoarea etapă a procesului său de recuperare, Florin Piersic se va interna într-o clinică specializată, unde va primi îngrijirea și suportul necesare pentru a-și consolida revenirea la sănătate, notează sursa menționată anterior.

Când au început să apară problemele de sănătate ale actorului

Actorul de 88 de ani a început să acuze stări de rău în luna aprilie, atunci când a ajuns la spital după un spectacol. La momentul acela, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, însă ulterior a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj. Astfel, pe 5 mai, maestrul teatrului românesc a fost supus unei intervenții chirurgicale de scoatere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl purta de 15 ani.

Citește și: Florin Piersic a înregistrat primul mesaj audio, după internare! Ce le transmite actorul celor care vor să îl apeleze: „Dacă doriți să-mi lăsați un mesaj..”

Deși operația a fost efectuată cu succes, pe data de 8 mai, medicii din Cluj au anunțat că Florin Piersic are o infecție generalizată în sânge, care i-ar fi pus viața în pericol.

Potrivit medicilor, infecția a pornit de la o branulă sau de la o perfuzie și a fost întreținută de stimulatorul cardiac și proteza de la genunchi.

Ulterior, marele actor a fost transferat la Institutul Matei Balș din Capitală, însă pe data de 9 mai a fost transferat și de acolo la Spitalul „Foișor”. În aceeași zi, marele actor a fost operat. Deși Florin Piersic a fost externat astăzi, 3 iunie, rămâne de văzut când marele actor va relua seria spectacolelor.