Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024? Anunțul oficial făcut de Marcel Ciolacu

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 28 sep 2023, 09:42

Marcel Ciolacu susține că pensiile vor fi majorate

Sursa: Arhivă

Vești bune pentru milioane de seniori! Premierul României a anunțat faptul că pensiile vor fi majorate de la data de 1 ianuarie 2024.

Marcel Ciolacu susține că pensiile seniorilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024, pentru a elimina inechitățile. 

Pensiile românilor vor fi majorate în anul 2024

În plină reformă bugetară, premierul Marcel Ciolacu vine și cu vești bune pentru români, și anume că pensiile vor fi majorate la data de 1 ianuarie 2024. Deși la început s-a pus problema unei creșteri cu 14%, creștere bazată pe indexarea inflației, premierul susține că pensiile ar urma să crească cu 15%, iar unele cu 20-40%.

Citește și: Se schimbă taloanele de pensie. Ce se va întâmpla din luna octombrie și cum vor fi afectați pensionarii?

”Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului”,  a explicat Marcel Ciolacu.

Citește și: Data la care pensionarii primesc bani în plus în luna octombrie 2023. Sumele sunt cuprinse între 300 și 500 de lei

Premierul României susține că vor fi mărite pensiile cu prioritate, iar până la data de 1 ianuarie, Marcel Ciolacu speră că noua lege a pensiilor și întreaga reformă a pensiilor vor fi promulgate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marcel Ciolacu a venit cu explicații în ceea ce privește majorarea pensiilor de la 1 ianuarie

„Există trei variante făcute cu banca mondială. Eu merg în acest moment pe primul scenariu pe care l-am convenit cu Comisia. Merg pe varianta prin care se închid inechitățile. De exemplu, sunt oameni care au muncit 30 de ani, dar au pensia de 1.500 de lei. Deci ei au anii de muncă închiși, nu exista contribuție pe timpul lui Ceaușescu.

Să-l scot din mormânt să-l cert? Nu pot”,  a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Ce trebuie să facă locuitorii unei comune pentru a primi ajutor social?

Premierul nu este adeptul unui sistem comunist și merge pe varianta închiderii inechităților și a unei creșteri de 15%. 

Cele pe contribuție și pensiile mari și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, alte mici vor crește cu 40% sau 20%, dar

se va explica foarte clar”,  a spus premierul României.

Citește și: Data până la care pot fi plătite facturile cu cardul de energie în 2023: Banii neutilizați se pierd

Marcel Ciolacu susține că pensiile mari vor avea o creștere de doar 5%, în timp ce pensiile mici ar urma să crească și cu 40%. Draftul va fi trimis Comisiei, iar atunci când va avea un feedback, Marcel Ciolacu îl va face public.