Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 03 mai 2023, 00:50

Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Sursa: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă a spus ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei. Propunerea a venit din partea PNL și, conform premierulul României, aceasta urmează să fie discutată în Coaliție cât mai repede cu putință.

Nicolae Ciucă a spus ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei. Anunțul a fost făcut marți seară, 2 august, după ce ședința PNL s-a încheiat. Măsura care va fi discutată în Coaliție, dacă va fi adoptată, va fi de ajutor pensionarilor cu venituri mici.

Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei?

Nicolae Ciucă susține că PNL a propus ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate, iar această măsură va fi discutată în Coaliție.

Dacă acest lucru va fi aprobat, plafonul actual de 2.000 de lei va fi extins.

„Această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei a fost discutată, vom merge cu ea în Coaliție.

Am discutat cu președinții filialelor judeţene pentru desfăşurarea unor acţiuni concrete la nivelul UAT pentru a beneficia de absorbţia unor sume mari din fonduri europene, atât fonduri de coeziune, PNRR, cât şi cadrul financiar multianual 2021- 2017.

Avem nevoie de stabilitate şi asigurarea unui cadru financiar consolidat care să devină atractiv pentru investiţii”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Ce se întâmplă cu persoanele care nu au primit voucherele sociale, pentru că nu au fost acasă. Anunțul de ultim moment al lui Marcel Boloș

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, premierul României a mai menționat faptul că, cel puțin pentru moment, nu s-a vorbit despre posibilitatea ca pensiile mici sau medii să fie majorate, conform romaniatv.net.

PNL vrea impozitarea furnizorilor de energie

Tot marți, 2 august, membrii PNL au vorbit și despre impozitarea furnizorilor de energie. De asemenea, Nicolae Ciucă a subliniat faptul că decizia Uniunii Europene de a reduce consumul de gaze cu 15% trebuie să fie privită ca fiind voluntară și a asigurat românii că nu vor avea probleme în ceea ce privește gazul.

„Aşa cum ne-am angajat în momentul de faţă mergem pe aplicarea ordonanţei de urgenţă pentru perioada aprilie 2022- martie 2023 şi când vom avea datele concrete asupra unei sume compensatorii pe o lună întreagă, vom lua o decizie.

Ştiţi foarte bine că această formulă de calcul a preţului la energie este una cât se poate de complexă, motiv pentru care ANRE, împreună cu Ministerul Energiei şi specialişti din Ministerul Finanţelor lucrează şi analizează opţiuni prin care putem să intervenim pe o soluţie.

Oricare dintre ele poate fi o opţiune”, a spus Nicole Ciucă.

Citeste si: Pensii 2022. Categoria de pensionari care nu duce grija zilei de mâine. Au pensii de peste 20.000 de lei

În timp ce PNL susține impozitarea furnizorilor de energie, PSD dorește instituirea unui sistem prin care prețurile la energie să fie reglementate timp de șase luni. În acest fel, lunile de toamnă și de iarnă care vin ar putea fi trecute mai ușor, în special din cauza faptului că este posibil ca noi scumpiri să aibă loc, relatează

romaniatv.net.