Ce se întâmplă cu plata suplimentelor la pensii. Ce persoane nu vor mai primi voucherele de 250 de lei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 iun 2023, 08:15

Ce se întâmplă cu plata suplimentelor la pensii. Ce persoane nu vor mai primi voucherele de 250 de lei

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus ce se întâmplă cu plata suplimentelor la pensii. Acesta a spus și care sunt persoanele care nu vor mai primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei.

Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu plata suplimentelor la pensii. Din cauza unor schimbări, anumite persoane nu vor mai primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei.

Ce se întâmplă cu plata suplimentelor la pensii

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat astăzi, 7 septembrie, la România TV, care sunt persoanele ce nu vor mai primi voucherele sociale de 250 de lei.

Conform acestuia, pensionarii care, în ultimele două luni, au realizat venituri mai mari de 1.500 de lei, nu vor mai primi voucherele sociale de 250 de lei. Mai mult decât atât, acesta a mai adăugat faptul că toate persoanele eligibile, care au avut dreptul de a primi a doua tranșă de 250 de lei, au intrat, deja, în posesia ei.

„Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat.

Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua transă.

Mai exact, în luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati nu intra in calcul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Guvernul anunță ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei. Ce s-a decis în legătură cu majorarea cu 10%

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau sa fi lucrat in luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadreaza dacă a depăsit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”, a spus Marius Budăi.

Citeste si: Ce spune Marius Budăi despre tăierea pensiilor românilor. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

A doua tranșă de bani cuprinde aproximativ 150.000 de persoane noi

Conform actualizărilor efectuate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, a doua tranșă de acordare a voucherelor sociale a adus suma de 250 de lei altor aproximativ 150.000 de români cu venituri mai mici de 1.500

de lei în fiecare lună.

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a spus Marcel Boloș.