Nici marți, 21 iunie 2022 nu se înregistrau creșteri de preț la benzină și motorină în Capitală.
Litrul de benzină standard continua să coste în București între 8.56 lei și 8.72 lei.
Litrul de motorină standard se comercializa cu prețuri cuprinse între 9.16 lei și 9.31 lei, potrivit peco-online.ro.
Litrul de benzină superioară se vindea cu prețuri cuprinse între 8.75
Marcel Ciolacu cere plafonarea rapidă a prețului la carburanți!
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că partidul pe care îl conduce vrea ca prețurile la carburanți să fie plafonate, în condițiile unei marje de profit pentru companii. Ciolacu vrea rezolvarea rapidă a acestei situații.
„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere.(...)
Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD, potrivit digi24.ro.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei la început de săptămână. Premierul Nicolae Ciucă ia măsuri!
Nicolae Ciucă cere verificări în privința prețului la carburanți
Nicolae Ciucă le-a cerut Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”, pentru ca Guvernul să poată înțelege cum de s-a ajuns la prețuri atât de mari la pompe.
„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de COVID, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri.
Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor. Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți.
În acest moment, trebuie să recunoaștem că trecem printr-o perioadă complicată. Am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie și necesitatea noastră să ne încălzim pe perioada iernii și ne-am trezit cu niște scumpiri anormale la carburanți, ținând cont că barilul nu s-a scumpit. Va trebui să intervenim pe acest segment”, a declarat Nicolae Ciucă.