Autoritățile din România au spus ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat, după ce au declarat că persoanele care refuză să o facă vor trebui să plătească sume mari.
Autoritățile din România au spus ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat
Acestea au decis să nu îi mai sancționeze pe cei care nu au completat formularul, după ce se spusese că amenzile vor ajunge la 3.000
Conform primelor date, față de anul 2011, atunci când a avut loc ultimul recensământ, suntem cu un milion mai puțini. În țară am rămas aproximativ 19 milioane de persoane, iar orașele reședință de județ au mai puțini locuitori.
Mai mult decât atât, localitățile limitrofe au înregistrat un număr mai mare de locatari, iar 600.000 de locuințe secundare sunt goale.
Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, a declarat că persoanele care nu s-au recenzat nu vor fi amendate, iar datele lor vor fi luate din baza de date a recensământului
Citeste si: Câte zile libere vor avea românii care s-au autorecenzat și care au două locuri de muncă
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.
Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a spus acesta, relatează stiripesurse.ro.
Numărul mic de români rămași în țară creează dezechilibre majore
„ Aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României. Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a mai spus acesta la Realitatea TV.
Peste 95% din populația României a fost recenzată, ceea ce înseamnă un total de 18,15 milioane de oameni.
„Pe 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapă de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie- 27 mai 2022, cât şi prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.
Citeste si: Amenzi de până la 5.000 de lei pentru români. Ce trebuie să faci pentru a nu fi amendat
Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane)”, se arată într-un comunicat INS.