Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi face un anunț important și despre pensii

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 aug 2022, 11:13

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023.

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023. De asemenea, pensiile românilor vor trece și ele printr-o schimbare importantă, conform ministrului Muncii.

Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023. Săptămâna aceasta, PSD va prezenta un nou pachet social, în cadrul unei reuniuni anuale premergătoare sesiunii parlamentare.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023

Marius Budăi a spus că persoanele apte de muncă ar trebui să se angajeze, pentru a primi un venit motivat. Mai mult decât atât, acesta a făcut câteva precizări și despre salariul minim pe economie, deoarece acesta „trebuie să crească”.

„Nu o să confirm sau să infirm cifre, o să spun doar că da, am avut discuţii şi despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziţia mediului de afaceri, acei 200 de lei netaxabili, posibiltatea majorării salariului minim, fără o

cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român (…).

De la 1 ianuarie 2022 am avut o majorare a pesiei minime cu 25% şi o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi în PSD am discutat şi vom propune coaliţiei o majorare mai mare decât formula din lege, care ar fi trebuit ca acum să fie majorate pensiile cu în jur de 5,1%.

Vom anunţa în curând cu cât se vor majora exact”, a mai spus Marius Budăi, ministrul Muncii, pentru postul de televiziune menționat.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Marius Budăi explică modul în care salariile bugetarilor vor crește: „Acordăm acum o pătrime şi, ulterior, vom da şi restul”

Ministrul Muncii vrea ca pachetul de ajutor să fie extins la nivel social și economic

Conform lui Marius Budăi, PSD ia în calcul majorarea salariului minim pe economie până la 2.850 de lei sau poate chiar până la 3.000 de lei. Mai mult decât atât, una dintre măsuri este reprezentată și de majorarea pensiilor cu peste 5%, potrivit unor surse Antena 3, relatează romaniatv.net.

Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului, să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat, suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă.

De alfel, eu cred că cetăţenii români s-au obişnuit ca atunci când PSD este la guvernare, grija pentru cetăţeni, pentru mediul de afaceri, pentru că nu vom avea doar un pachet

social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gândi măsuri cum am gândit şi până acum, echilibrate, împărţite între pachetul social şi pachetul economic”, a transmis Marius Budăi la Antena 3.