Marcel Ciolacu a spus ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie, dar și cu cea de compensare a lor. O decizie finală speră a fi luată în zilele următoare.
Ce se întâmplă cu schema de plafonare?
În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3, relatează digi24.ro, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că a stat de vorbă cu premierul Nicolae Ciucă despre schema de plafonare și de compensare a prețurilor.
Potrivit acestuia, se dorește ca schema de compensare să fie valabilă până în anul 2025, mai ales din cauza faptului că noi scumpiri sunt anunțate în această toamnă, iar iarna va fi una dintre cele mai grele din ultima perioadă.
„Liberalizarea prețurilor la energie s-a facut în cel mai prost moment pe care și-l putea alege cineva. Ieri am stat cu premierul, noi doi și cu alți specialiști din energie, am stat 5 ore.
Ar fi meschin să ne gândim acum la niște alegeri din 2024, vă spun că sunt foarte hotărât să ducem coaliția până în 2024 și am un dialog foarte bun cu premierul pe problemele majore. Plafonarea din prezent va rămâne în continuare pentru populație, ne dorim să venim cu un act normativ să ducem lucrurile până în 2025. Este exclus să nu plătim această compensare, avem resursele bugetare necesare”, a spus Marcel Ciolacu.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Decizia finală este așteptată până pe data de 1 septembrie
În continuare, Marcel Ciolacu a declarat că decizia va veni până la începutul acestei toamne și susține că el încearcă găsirea celor mai bune soluții pentru a sări în ajutorul românilor care, și așa, trec prin perioade dificile din cauza scumpirilor uriașe.
„Eu nu-i cer premierului sa schimbe anumiți miniștri, eu încerc cu premierul să găsim cele mai bune soluții, este un patriot, la fel ca mine, un om de bună-credință, implicat și amandoi când
Laurențiu Urluescu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie din România, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Statul român va avea câștiguri, în anul 2022, de peste 43 de miliarde de lei de pe urma sectorului energetic.
Acest lucru va fi posibil datorită taxelor și a dividentelor care sunt plătite de sectorul energetic acestuia.