Ce se întâmplă cu școlile după 4 mai? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Am solicitat astăzi să...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 apr 2021, 10:33
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sursa: Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit din nou despre redeschiderea școlilor după vacanța de primăvară. Ce anunț important a făcut?

Având în vedere că în perioada următoare autoritățile își propun să extindă campania de vaccinare în România și astfel să ridice o mare parte din restricții, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că și-ar dori ca după vacanța de primăvară, un număr cât mai mare de elevii să revină la ore fizic. Ce a spus ministrul Educației?

Cum s-ar putea desfășura orele după vacanța de primăvară? Ministrul Educației, noi precizări

Pentru că predarea în mediul online nu poate fi făcută cu ușurință în toate școlile din România, având în vedere că în continuare sunt locuri unde tehnologia nu permite acest lucru, ministrul Educației a precizat că, în situația în care contextul epidemiologic o va permite, va propune revenirea în sălile de curs a unui număr cât mai mare de elevi. Ministrul Educației a precizat că va fi făcută o analiză în perioada imediat următoare pentru a vedea în ce măsură elevii se pot întoarce la orele fizice după vacanța de primăvară.

Citeste si: Anunț oficial! Se redeschid școlile! Unde s-a luat decizia

„Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu. Săptămâna viitoare va fi făcută o analiză, o fotografie de moment, din perspectiva ratei de infectare, ca să vedem dacă ne putem permite prezență fizică mai mult decât în scenariile deja anunțate.

Dacă situația epidemiologică ne permite. Și acest lucru îl vor aprecia cei cu competență în domeniu. Noi vom propune acest lucru (n.r să fie mai multi copii la școală).”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pentru a limita riscul de răspândire a noului coronavirus, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis închiderea mai multor unități de învățământ și desfășurarea orelor în mediul online.

În plus, vacanța de primăvară a fost prelungită, tocmai pentru a putea depăși mai ușor luna aprilie, o perioadă în care specialiștii spuneau că există un risc ridicat ca numărul de cazuri noi de COVID-19 să crească alarmant de mult.

În ceea ce privește desfășurarea examenelor naționale, acestea vor avea loc la datele stabilite inițial, însă se vor lua toate măsurile, astfel încât să nu existe riscul răspândirii noului coronavirus, iar sănătatea elevilor și profesorilor să nu fie pusă în pericol.

Citeste si: Școala online va continua și după finalul pandemiei! Ce a declarat Ministrul Educației