Ce se întâmplă cu școlile după recordul de infectări Covid. Alexandru Rafila a făcut anunțul: ”Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile”

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 27 oct 2022, 00:05

Ce se întâmplă cu școlile după recordul de infectări

Sursa: Facebook Alexandru Rafila/ Pixabay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, după ce România a înregistrat un record absolut de infectări, peste 34.000 de cazuri noi de Covid, că nu există motive de îngrijorare, iar școlile își vor continua activitatea.

Alexandru Rafila a declarat că școlile rămân deschise în continuare chiar dacă în România a fost atins un record absolut de infectări în ultimele 24 de ore. 

Alexandru Rafila, despre recordul infectărilor atins în România în ultimele 24 de ore

Ministrul Sănătății a mai precizat că în această perioadă este foarte important să respectăm regulile și să încurajăm vaccinarea, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile, potrivit românia.net.

Ce se întâmplă cu școlile după recordul de infectări
[Sursa: Facebook Alexandru Rafila]

”Nu există, în momentul de faţă, motive de panică. Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile la risc. De asemenea, şcolile rămân în continuare deschise.

Pe baza algoritmului stabilit legat de existenţa unui focar cu trei cazuri în fiecare clasă. (…) Îmi pare bine că, în sfârşit, Ministerul Educaţiei a reluat programul de testare în şcoli. El poate să fie un bun ajutor, dar mai trebuie lucrat, încât aceste teste să fie efectuate corect de către părinţi, să existe o bună evidenţă a copiilor. Încă un lucru foarte important, l-am auzit în presă, că sunt persoane care îşi trimit copiii cu simptome la şcoală. Un astfel de copil trebuie testat, dar trebuie reţinut la domiciliu şi, din punctul ăsta de vedere, este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice şi nedidactice, dimineaţa la triajul epidemiologic sau în cursul zilei, depinde de orar. Copiii cu simptome trebuie să rămână la domiciliu”, a spus Alexandru Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si: Numărul copiilor internați în spital cu COVID-19 este în creștere. Ce pot face părinții pentru a-i proteja pe cei mici. Octavian Jurma: „Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să fii atent încă 4-5 săptămâni”

Miercuri, România a atins cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri noi de Covid, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, dintr-un total de 108.937 teste RT-PCR și antigen efectuate. 

De asemenea, 4.375 dintre cazurile noi înregistrate într-un interval de 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile de la prima infectare cu SARS-CoV-2.

Ce se întâmplă cu școlile după recordul de infectări
[Sursa: Facebook Alexandru Rafila]

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, peste 13.000 de elevi și preșcolari și aproape 4.300 de profesori sunt infectați cu Covid-19. În timp ce, 46 unităţi de învăţământ au activitatea fizică suspendată, dar nu toate din cauza COVID-19, ci şi din cauza lipsei căldurii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Citeste si: Se închid școlile din cauza facturilor uriașe la căldură! Timișoara este într-o situație critică și din cauza cazurilor de COVID-19