Ce se întâmplă cu Simona Halep după ce a fost suspendată timp de patru ani „Vor plăti bani grei” Ultimele detalii din scandalul de dopaj

Author: Diana Bostan
Actualizat: 10 oct 2023, 09:03

Simona Halep cere despăgubiri uriașe

Sursa: Arhivă

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep. Sportiva ar putea primi o reducere a pedepsei de suspendare, dar și despăgubiri uriașe. Anunțul a fost făcut de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis a surprins pe toată lumea cu ultimul anunț. Acesta este de părere că Simona Halep va primi o reducere a pedepsei la TAS.

Simona Halep ar putea primi despăgubiri uriașe

Lucrurile ar putea lua o întorsătură favorabilă pentru Simona Halep. Românca a contestat decizia celor de la ITIA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar președintele Federației Române de Tenis susține că aceasta are toate șansele să-și îndeplinească obiectivul.

Citește și: Simona Halep, schimbare de look în plin scandal de dopaj. Sportiva e de nerecunoscut

Nu am vrut să citesc raportul, știu exact ce am vorbit cu Simona, ce caracter are. Sunt convins că TAS-ul va face dreptate într-o oarecare măsură, astfel încât suspendarea să fie cât mai mică!”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, potrivit Digi Sport.

Citește și: Veste șoc pentru Simona Halep! Sportiva ar avea două suspendări a câte patru ani „Da, din păcate Simona”

Iar asta nu e tot. Președintele Federației Române de Tenis este de părere că Simona Halep va primi despăgubiri uriașe, după ce-i va fi redusă perioada de suspendare. George Cosac susține că imaginea sportivei a avut de suferit în urma scandalului de dopaj, iar asta îi va aduce ”bani grei”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

George Cosac este convins de nevinovăția Simonei Halep

Veți vedea că, în timp, toți cei ce vor fi acționați în judecată de către Simona vor avea de plătit bani grei! Este vorba de imaginea ei, câștigată cu ani de muncă asiduă, de lupte crâncene în teren cu toate celelalte adversare ”, a mai adăugat George Cosac.

Citește și: Cum a reacționat firma care a produs suplimentul alimentar consumat de Simona Halep „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”. Avocatul sportivei a reacționat

Președintele Federației Române de tenis susține că decizia luată de ITIA s-a bazat doar pe presupuneri și că nici o probă de sânge nu a fost contaminată, drept pentru care sportiva are toate șansele să scape de suspendare sau să primească o suspendare mai mică.

Citește și: La mulți ani, Simona Halep! Ce vârstă împlinește și de ce urare emoționantă a avut parte sportiva în plin scandal de dopaj „Anul acesta a fost”

Simona Halep nu renunță și, deși a avut un an greu, spune aceasta, este conștientă și mândră de faptul că nu a consumat niciodată în viața ei o substanță interzisă, astfel că este dispusă să lupte până în pânzele albe pentru a se face dreptate. 

În ceea ce privește despăgubirile cerute de sportivă, acestea se ridică estimativ la peste  10 milioane de dolari.

Citește și: Simona Halep cere despăgubiri uriașe! Sportiva a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat: „Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri”

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani în urma acuzațiile de dopaj cu substanța interzisă Roxadustat, decizia fiind atacată de sportivă la TAS.