Ce se întâmplă cu slujbele din interiorul bisericilor? Decizia luată de autorități

Author: B.H.

Dacă inițial oficierea slujbelor în interiorul bisericilor nu era printre măsurile de relaxare adoptate pe 15 iunie, acum, autoritățile au revenit asupra deciziei. Ce urmează să se întâmple?

Atunci când s-a pus problema permisiunii de a oficia slujbe în interioriul bisericilor, minstrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizarea că acest lucru s-ar putea întâmpla, cel mai devreme, după data de 1 iulie. Acum, premierul Ludovic Orban a anunțat că acest lucru va fi posibil mai devreme, menționând data la care credincioșii vor putea merge la biserică.  

Citeste si: Cum afli daca ai avut coronavirus fara simtome. Analizele de sange care arata daca ai fost infectat

Ce se întâmplă cu slujbele din interiorul bisericilor? Decizia luată de autorități

După ce ieri s-a luat decizia prelungirii stării de alertă cu 30 de zile, urmând ca propunerea să ajungă în Parlament, Ludovic Orban a anunțat o altă măsură de relaxare care va fi adoptată mai devreme decât era planificat. Este vorba despre oficierea slujbelor în interiorul bisericilor. Acest lucru va fi permis începând din această săptămână, însă cu un număr limitat de persoane și cu respectarea regulilor ce țin de igienă și de distanțare socială, fiind nevoie ca fiecare credincios să aibă la dispoziție un

spațiu de 4 mp. În cazul în care numărul credincioșilor va fi mai mare decât capacitatea lăcașului de cult, atunci aceștia vor putea asista la slujbă, dar din exteriorul bisericii.

Citeste si: De ce s-a prelungit starea de alerta? Adevarul despre coronavirus in Romania

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Având în vedere noile măsuri, credincioșii vor putea să meargă la biserică pentru a asista la slujbă de duminica aceasta.

"Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interior. Va fi un număr redus de credincioşi care vor putea asista la slujbe în interior. Regulile vor fi stipulate foarte clar, distanţa fizică, purtatul măştii în interior şi dezinfectarea spatiilor comune.", a precizat premierul Ludovic Orban.

Decizia premierului vine la doar câteva zile după ce acesta a declarat că respectarea regulilor ar fi destul de dificilă în interioriul bisericilor. 

Citeste si: Când s-ar putea impune carantina. Nelu Tătaru dă vestea dimineții

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.