Ce se întâmplă cu taxele din 2022? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul oficial

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 05 dec 2021, 23:41

Ce se întâmplă cu taxele din 2022? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul oficial

Sursa: Facebook Adrian Câciu

Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre taxele din România și despre bugetul pentru 2022.

În urma discuțiilor care au avut legătură cu posibilele taxe pentru români, începând de anul viitor, Adrian Câciu a făcut anumite precizări cu scopul de a-i liniști pe români.

Ce se întâmplă cu taxele din 2022? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul oficial

Noul ministru al Finanțelor i-a asigurat pe români că taxele nu vor fi majorate și nici nu se pune problema să fie introduse unele noi.

Totodată, Adrian Câciu a precizat că bugetul va fi unul responsabil și echilibrat, iar banii vor fi împărțiți îm mod corect.

”Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români”, a declarat Câciu.

Acesta a mai precizat că bugetul va fi echilibrat în sensul în care se dorește stimularea economiei, împărțirea banilor țării pentru binele românilor. Ministrul Finanțelor a spus că biroul lui este deschis pentru toți colegii care doresc să discute despre necesarul de finanțare pentru fiecare proiect și politicile fiecărui minister, precum și despre prioritățile din programul de guvernare.

Citeste si: Cât de mult vor crește pensiile începând cu anul viitor? Premierul interimar al României, Florin Cîțu, a făcut anunțul pentru toți pensionarii

Ce prevede programul de guvernare

Prevedrile programului de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR:

- creșterea salariului minim brut la valoarea de 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

-mărirea punctului de pensie la 1.586 lei și creșterea indemnizației sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, de la 1 ianuarie 2022;

- susținerea pensionarilor cu venituri reduse pentru a depăși perioada de iarnă a anului 2022;

- să crească contribuția către Pilonul II de pensii cu un punct procentual, de la 3,75% până la 4,75% în 2024.

- vor fi recalculate cele 6 categorii de pensii de serviciu, plecând de la principiul contributivității, cu respectarea jurisprudenței Curții Constituționale;

- revzuirea cadrului fiscal, precum taxarea și fiscalitatea.

Citeste si: Ultimă oră! Ministrul Finanțelor, detalii importante despre creșterea pensiilor: ”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile”