Ce se întâmplă cu ucrainenii din regiunile ocupate de ruși. Vladimir Putin a semnat decretul

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 26 feb 2023, 07:15

Ce se întâmplă cu ucrainenii din regiunile ocupate de ruși. Vladimir Putin a semnat decretul

Sursa: Twitter

Liderul de Kremlin a semnat un decret prin care le oferă cetățenilor ucraineni care locuiesc în regiunile cucerite posibilitatea de a obține mai ușor cetățenia rusă.

Vladimir Putin a luat o decizie neașteptată. Potrivit presei internaționale, liderul rus a semnat un decret prin intermediul căruia le oferă posibilitatea cetățenilor ucraineni din regiunile Herson și Zaporojie, care se află sub ocupația Moscovei, să obțină mai repede cetățenia rusă.

Vladimir Putin, despre acordarea cetățeniei ruse pentru locuitorii regiunilor cucerite

Putin nu a luat pentru prima dată decizia de a simplifica procesul de acordare a cetățeniei ruse.

Decretul pe care președintele rus l-a semnat miercuri este, de fapt, extinderea unei scheme disponibile din 2019, care îi vizează pe locuitorii din zonele controlate de separatiștii proruși, Donețk și Lugansk. 

Persoanele care solicită obținerea cetățeniei ruse nu trebuie să fi locuit în Rusia, să treacă vreun test pentru limba rusă, ori să facă dovada unor fonduri suficiente. Anunțul făcut de Putin vine la scurt timp după ce autoritățile din Herson au transmis că se pregătesc să introducă rubla în regiunea aflată acum sub ocupația forțelor ruse. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Polonia a intrat în vizorul Republicii Cecene. Ramzan Kadîrov spune când va începe invazia acesteia

Parlamentar ucrainean: "Ne fură teritoriile și oamenii"

Parlamentarul Ivanna Klympush-Tsintsadze a transmis un mesaj tranșant pe rețelele de socializare, la scurt timp după ce președintele rus a anunțat semnarea decretului:

"Rusia simplifică procedura de obținere a cetățeniei sale pe teritoriile ocupate din Ucraina. Aceasta transformă ocupația în anexare, prima oară ne distruge, apoi ne fură teritoriile și oamenii. Rusia trebuie să fie învinsă, altfel lumea se va întoarce în Evul Mediu, unde tiranii conduceau soarta a milioane de oameni.",

a scris Ivanna Klympush-Tsintsadze pe contul oficial de Twitter. 

Citeste si: Fiica lui Vladimir Putin a apelat la „Terapia Vampir”. Ce intervenţii chirurgicale a suferit Katerina Tikhonova

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.